DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Örülök, hogy mindjárt vége

Nem bánkódik Formula-1-es pályafutása közelgő vége miatt Kimi Raikkönen, sőt: már várja a befejezést. Hogyan áll hozzá utolsó versenyeihez? Úgy, mint a többihez.

Pályafutása végéhez közelít Kimi Raikkönen: Abu Dhabiban 349., utolsó nagydíján fog elrajtolni a Formula-1 veteránja, aki a Holland Nagydíj előtt jelentette be visszavonulását a sporttól. Aki érzelmes pillanatokra számított a 42 éves versenyzőtől Szaúd-Arábiában a médianapon, tévedett – Raikkönen a tőle megszokott szenvtelenséggel válaszolgatott a befejezésre vonatkozó kérdésekre.

„Nem tudom, miért kezdenék érzelgősködni. Már várom, örülök, hogy mindjárt vége. Semmi szomorú, semmi rossz nincs benne. Én jó dolognak tartom” – mondta a visszavonulásról a Formula.hu részvételével zajló FIA-sajtótájékoztatón.



„Ezek is pont olyanok lesznek, mint bármelyik másik futam: megpróbálunk jól teljesíteni, amennyire tudunk” – beszélt arról, milyen hozzáállást alkalmaz az utolsó két nagydíjon. „Ez egy új pálya lesz, meglátjuk, mi történik. De a szokásos dolgaim fogom csinálni, remélhetőleg jó eredményeket érek el és élvezni is fogom.”

A finn számára múlt héten búcsúbulit szervezett az Alfa Romeo a svájci főhadiszálláson. Raikkönennek az ünneplésről sem volt sok beszámolnivalója: „Nem tudok sokat mondani. Nyilván jó volt látni az embereket. Utoljára jártam ott, ezért a családdal mentem és maradtam egy darabig. Találkoztam mindenkivel, sok minden aláírtam nekik. Jó volt” – mondta az újságíróknak Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: