DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen a harcról: Más dolgokkal törődök

A Red Bull holland F1-es pilótája úgy irányítja el a figyelmét az aktuális vb-harcról, hogy a hétvégék között más dolgokkal foglalkozik - ugyanúgy készül most is, mint bármikor máskor.

Ezúttal sem mutatott túl sok érzelmet, vagy túl nagy érdeklődést Max Verstappen az aktuális futam előtti sajtótájékoztatón. A Szaúd-arábiai Nagydíjat megelőző beszélgetésen a Formula.hu jelenlétében bevallotta: úgy zárja ki a rendkívül éles világbajnoki harc "zörejeit", hogy teljesen másra koncentrál a hétvégéken kívül.

33_6



"Hogy hogyan állok ehhez a hétvégéhez? Ahogy egész évben mindegyikhez, ebben nincs változás. Ez most egy új pálya, szóval először is nyilván meg kell tanulni, meglátjuk, hogy mi történik az első szabadedzésen, arra kell koncentrálni, hogy a lehető legversenyképesebb legyek. Ami a vb-harcot illeti: mindig semleges maradtam, nem voltam túl pozitív, vagy túl negatív, nem is olvasok sokat erről. Elfoglaltak vagyunk az életünk egyéb részeivel. Nyilván amikor idejövök a hétvégére, akkor az F1-gyel foglalkozok és természetesen elvégzem a munkát a szimulátorban is, megfelelően felkészülök, de más dolgok foglalkoztattak. Szerintem ez sokat segít" - mondta erről Verstappen.

"Nagyon motiváltak vagyunk csapatként, az új pálya mindig új lehetőségeket is rejt, persze nem csak nekünk. Izgalmas hétvége lesz, remélem, hogy versenyképesek leszünk, de erről most még korai bármit is mondani. Még nem jártam be a pályát, de a szimulátorban nagyon gyors, úgyhogy várom, hogy élőben is lássam. Hogy érzek-e bármit a Mercedeshez képest várható teljesítményben? Nem, egyelőre nem" - zárta rövidre a fejtegetést a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: