DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Todt: Max kicsit olyan, mint Kimi

A bajnoki csata két főszereplőjéről beszélt az FIA elnöke: Verstappen korábbi versenyzőjére emlékezteti, Hamiltont kedveli és tiszteli, még ha nem is ért egyet minden megszólalásával.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke év végén leköszön hivatalából, így a 2021-es az utolsó világbajnoki csata, melyet ebből a fontos pozícióból követ végig. A harc mindkét szereplőjéről véleményt alkotott a RaceFans.net-nek adott interjúban:

„Max kicsit olyan, mint Kimi. Nagyon a lényeggel törődő, nagyon tehetséges, nagyon korlátozott az érdeklődése, de arra nagyon összpontosít. Közömbösek mind a ketten” – vetette össze Todt Verstappent Kimi Raikkönennel, akinek 2007-ben a Ferrarinál csapatfőnöke volt.



„Lewist kedvelem. Természetesen csodálom, hogy ilyen régóta itt van. Persze igaz, hogy könnyebb a legjobb autóval és csapatban, de megvan benne a szenvedély. Remek az is, ahogyan kapcsolatot teremt az emberekkel. Nem mindig értek egyet vele, ahogyan teszi, de tisztelem, hogy hisz bizonyos dolgokban és ezt ki is fejezi. Néha úgy érzem, tehetné máshogy is, de elismerem, hogy megpróbál kapcsolatot teremteni és szerepet akar játszani ügyekben, melyekről úgy gondolja, számítanak” – beszélt Hamiltonról is.

„Nem jött váratlanul” – beszélt a két versenyző idén vívott kiélezett harcáról. „Az világos, hogy minél stabilabbá válnak a szabályok, annál kevesebb a mozgástér forradalmi újításokra. A motorgyártók is fejlődtek évről évre és a két csapat is rendelkezik tehetséges mérnökökkel, akik megfelelő karosszériát tudnak építeni.”

„Azt is tudtuk, hogy mindkét csapatnak van egy tehetséges versenyzője. Nem azt értem ezen, hogy a másik pilótájuk nem jó, ha már valaki a Formula-1-ben van, akkor biztosan jó versenyző, de csak kevés számú versenyzőben van meg az extra tehetség, az extra adottságok. Ha ezt megfelelő autóval ötvözzük, akkor az történik, amit most látunk” – mondta Jean Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: