DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton magabiztos, Verstappen javulna

Nyolc pontra olvadt a különbség Max Verstappen és Lewis Hamilton között, mindkét pilóta elmondta véleményét a vb-harc legfrissebb fejleményeiről.

Mindössze nyolc pontra csökkent Lewis Hamilton hátránya Max Verstappennel szemben a rendkívül szoros világbajnoki harcban azok után, hogy alig egy hete, a Sao Pauló-i Nagydíj szombatja után még 21 egységgel volt lemaradva riválisa mögött. Mivel a Mercedes autója azon a hétvégén és most Katarban is gyorsabbnak tűnt a Red Bullnál, immár Hamilton is magabiztosabb:

"Most érzem magam a legjobb formában fizikálisan évekre visszamenőleg is" - válaszolt az esélyeket firtató kérdésre Hamilton a futam utáni sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. "Szóval én jól érzem magam, az autó is jobbnak tűnik, mint valaha, jó érzésekkel mehetünk bele az utolsó két futamba, elvileg azokon jónak kell lennie az autónknak. Várom már azt a csatát" - tette hozzá.

00121042_128



"Igen, izgalmas ez a csata. Persze én szerettem volna ennél nagyobb különbséget kialakítani, de amikor nincs meg a tempónk, akkor ezt lehetetlen megcsinálni. Mi megpróbálunk javulni, megpróbálunk visszavágni, főleg Szaúd-Arábiában az utcai pályán, aztán meglátjuk, hogyan alakul a harc" - reagált ugyanerre a felvetésre a tabellát még mindig vezető, de sorozatban kétszer alulmaradó Verstappen.

A dzsiddai pálya az előzetes várakozások szerint inkább a Mercedesnek kedvezhet, amely az egyenesekben talált plusztempóját ott kamatoztathatja igazán, Abu-Dhabi viszont trükkös lehet - hagyományosan jó ott a Mercedes, de tavaly például pont ott villant meg a Red Bull...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: