DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottast összezavarták a pályahatárok

A Mercedes finnje Max Verstappen korábbi edzéselsősége után visszavágott, és a katari estében megfutotta a leggyorsabb időt. Optimista is, de úgy érzi, még bőven van tanulnivaló.

Azok után, hogy a mezőny számára ismeretlen katari pályán Max Verstappen nyitott a legjobban, a második szabadedzésen fordult a kocka. Ahogy leszállt az est, Valtteri Bottas állt az eredményjelző élére, és még az sem tudta letaszítani onnan, hogy volt olyan gyorsköre, amit a pályahatárok miatt töröltek.

A Mercedestől három futam múlva távozó finn nem is nyilatkozhatott volna jobb hangulatban a nap végén. Bár jóslatokba bocsátkozni még nem akart, az eddig látottakkal elégedett. „Nagyon jól indult a napunk. Az autó egyensúlya egész jó volt már az első szabadedzésen, a második gyakorlásra csak minimális módosításokra volt szükség. Azt mondanám, így kell kezdeni egy versenyhétvégét egy teljesen új pályán. A csapat remek munkát végzett, jól belőtték a beállításokat” – nyugtázta az eredményt Bottas.



Persze hátradőlni hatalmas hiba lenne. „Nyilván még mindig van némi munkánk, két szabadedzés alatt nem találod meg az összes tempót. Jó edzés volt, de ez csak edzés. Próbáltunk annyi információt gyűjteni, amennyit csak lehetséges volt. A tempó jónak tűnik, de nehéz bármiféle következtetést levonni még. Ígéretes a hétvége, az biztos.”

Bottas elárulta azt is, miben kell még fejlődnie. Neki leginkább a körtörlésekkel gyűlt meg a baja, de szerinte ez egyrészt az új helyszínnek, másrészt a pálya sajátosságainak köszönhető. „Volt egy kis gond a pályahatárokkal. Minden bukótér aszfaltozott, így elég könnyű leszaladni és előnyt szerezni. Még én is teljes zavarban voltam több körömön is, hogy mit szabad, mit nem. Igazából a pálya természetéből adódnak ezek a problémák” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: