DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen: Semmit nem csinálnék másképp

A vb-éllovas semmiképpen nem tulajdonítana akkora jelentőséget az interlagosi csatának, mint amekkorát a Mercedes szeretne. Szerinte ez csak egy jó csata volt. Továbbra sem idegeskedik semmi miatt.

Ahogy közeledünk a szezon végéhez, egyre inkább nem akarja hagyni magát egyik vb-aspiráns sem. A Sao Pauló-i Nagydíjon az élen autózó Max Verstappen sem adta könnyen a bőrét, amikor a rajtbüntetése után felkapaszkodó Lewis Hamilton utolérte. Az egyik manőver azzal ért véget, hogy mindketten leszaladtak a pályáról, amit a Mercedes meg is reklamált, és arra kérte az FIA-t, nézzenek rá az esetre, amit frissen nem találtak vizsgálatra méltónak.

Verstappen számára annyira természetes volt, hogy ez csupán megszokott, versenyen belüli incidens, hogy nem is foglalkozott vele egy percet sem a leintés után. Már csak azért sem, mert nem érzi magát hibásnak semmiben. „Nem kell visszanéznem a felvételeket, mert én vezettem az autót, szóval pontosan tudom, mi történt. Ahogy már korábban is mondtam, szerintem jó csata volt, én jól szórakoztam. Végül ők nyerték a versenyt, mert gyorsabbak voltak” – reagált a múlt hétvégén történtekre a Katari Nagydíj csütörtöki médianapján, melyen a Formula.hu is jelen volt.



Annyira biztos a saját igazában, hogy hasonló szituációban nem cselekedne másképp. „Igen” – válaszolta habozás nélkül arra a kérdésre, újra megtenné-e a leszorításgyanús mozdulatot. „Versenyzőként pontosan tudjuk, mit szabad és mit nem. Keményen csatáztunk, későn fékeztünk mindketten, a gumik is kopottak voltak már. Ha még inkább balra húzódtam volna, akkor kipördülök a pályáról. Versenyzőként csak próbáljuk kontrollálni az autót” – vélekedett.

Tekintve, hogy a Mercedesre csütörtökön még vár egy meghallgatás a felülvizsgálati kérelmük miatt, Verstappen sem lehetne teljesen nyugodt – ám ő mégis az. Nem fél az utólagos büntetéstől. „Őszintén szólva egyáltalán nem gondolkodom ilyesmin. Ha, ha, ha…  Nem számítok arra, hogy ez meg fog történni. Kemény és sportszerű versenyzés volt két pilóta között, akik a világbajnoki címért küzdenek. Egyébként sem lett volna könnyű előzés, egyrészt mert én nem olyan vagyok, aki engedi, másrészt a címért harcolva nem is szabad annak lennie.”

A Mercedes kérelme nem lepte meg őt, attól pedig nem tart, hogy eldurvulna majd a konfliktus. Szerinte ez így van rendjén két rivális között. „Ez elég normális, ha két csapat küzd egymással, más, mint amikor egy csapat két pilótája vív. Én csak arra fókuszálok, mi történik a pályán, a többivel majd megbirkózunk. Nem is rajtam múlik” – kommentálta Verstappen a rivalizálást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: