DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Alonso: Max magamra emlékeztet

A kétszeres világbajnok spanyol szerint Verstappen ls pontosan azzal küzd, amivel régebben ő is: hogy nem brit, ezért más a megítélése. Hasonlóságokat lát kettejük között.

Fernando Alonso szerint Max Verstappen azzal küzd az idei világbajnoki harcban, amivel ő maga is anno: hogy nem brit. A kétszeres világbajnok többször is említést tett erről a megkülönböztetésről az utóbbi időben, most pedig a holland De Telegraafnak adott interjújában hozta fel a témát.

00121040_019



"Igen, Max egy kicsit saját magamra emlékeztet. Egyikünknek sincs meg a brit hátterünk, emiatt pedig például nekünk nehezebb megvívni egy világbajnoki harcot. Ha körbenézünk a Formula-1-ben, rengeteg britet látunk, kihívóként pedig automatikusan te vagy a rosszfiú. Emlékszünk még, hogy miket mondtak Maxról? Hogy egy lázadó, nem tiszteli a szabályokat, átlépi a határokat. Pedig sokszor nem ezt tette, csak nem volt brit. Én is ugyanezen mentem át" - magyarázta Alonso.

A spanyol azt is hozzátette, hogy szerinte a két szurkotábór alapja is nagyon hasonló, a Verstappen miatt narancssárgába boruló lelátók kicsit arra emlékeztetik, amikor a kétezres évek közepén Renault-kékben pompáztak a Spanyol Nagydíj nézőterei. Mint mondta, mindketten nagy szurkolóbázissal rendelkeztek már fiatalon, pályafutásuk első éveiben, ezt is közös pontnak tartja. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: