DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hamilton: A konstruktőri vb sokkal fontosabb

Lewis Hamilton úgy látja, a Red Bull nem volt képes kihasználni az autójában rejlő potenciált, miközben arról is beszélt, legalább az egyik vb-címet meg akarják nyerni, és a konstruktőri fontosabb.

Bár az egyéni világbajnoki címért zajló küzdelemben valamelyes elhúzott Max Verstappen Lewis Hamilton elől – előnye már 19 pont -, a konstruktőri harc nem is lehetne szorosabb: mindössze egy pont a Red Bull hátránya a Mercedesszel szemben.

Egy Sky Sports-cal készült interjúban a hétszeres világbajnok elárulta, ő úgy látja, hogy az első pillanattól kezdve a Red Bullé volt az erősebb technika, mégsem tudták kiaknázni azt, ezért is lehet most szoros a csata a két istálló között.



„Szerintem az emberek alábecsülik a mi eredményeinket, figyelembe véve, hogy milyen tempóval rendelkezik a Red Bull az első perctől fogva. A szezon előtti teszten csak szenvedtünk, de aztán megnyertük az első versenyt Aztán jött néhány futam, ahol nem is tudom… Talán optimalizálták az autójukat, így talán több hibát követtek el, mint amire számítottak. Én úgy látom, mi egészen jó munkát végeztünk, de a legtöbbször nem tudtuk tartani a tempójukat.”

Hamilton azt is kiemelte, nagyon fontos lenne a csapat számára, hogy legalább az egyik vb-címet megvédjék, és azt is elmondta, melyik volna az igazán fontos: „Kulcsfontosságú, hogy legalább egy világbajnoki címet idén is nyerjünk. Ha az egyéni nem jönne össze, akkor a legjobbamat szeretném nyújtani a csapat számára, és megnyerni a konstruktőri bajnokságot. Ezért dolgozunk, de nincs könnyű dolgunk. Legutóbb például Valtterinek balszerencséje volt, hogy kiforgatta az egyik McLaren, de még mindig van négy verseny és szeretnénk kihívásra késztetni őket.”

„Ha igazán őszinte akarok lenni, nem magamra gondolok. Most fogtam fel, hogy mindössze egyetlen pont az előnyünk a konstruktőri pontversenyben és ez az igazán fontos. Természetesen én magam is nyerni akarok, de a fejlesztés és a juttatások szempontjából nagyon nagy jelentőséggel bír a csapatvilágbajnokság, már csak a gyárban dolgozók miatt is. Ezen kell egy csapatként dolgoznunk, hogy a végén mi kerüljünk ki győztesen.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: