DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff vs. Horner: Ez nem személyes

A két csapatvezető között nem tökékeletes a viszony, a feszültség rajtuk is meglátszik és nem félnek belemenni a nyilvános szópárbajba - most erről beszéltek mindketten.

Az idei szezon a Mercedes és a Red Bull küzdelme, Lewis Hamilton és Max Verstappen gigászi párharca mellett a két csapatvezető, Toto Wolff és Christian Horner szópárbajáról is szól - egyik vezér sem fogja vissza magát, amikor nyomást kell helyezni a másikra a sajtóban és bár Wolff egy időben nyugalomra intett mindenkit, a mai napig feszült a hangulat a felek között.

00120001_254_1



"Ez nem személyes, ez arról szól, ami a pályán történik" - mondta a viszonyukra reagálva Horner. "Ez egy versengő üzletág a pályán és azon kívül is és ahogy a pályán, úgy azon kívül is rengeteg dolog történik, amik emelik az érzelmek intenzitását. De ez mind része a Formula-1-nek, nem? Ebben nincs semmi személyes, vagy különleges, ez biztos" - tette hozzá.

"A csapatok és egyének közötti rivalizálás jót tesz a sport narratívájának és nyilván mindenki azt akarja látni, hogy ez a feszültség a tetőfokára hág. Mi elég eltérő emberek vagyunk (Hornerrel), én inkább arra próbálok koncentrálni, hogy mi a fontos és nem túl sokat gondolkodni azon, hogy hogyan akarom mutatni magam a világ számára. Ettől talán mások vagyunk, de nagyon tisztelem a munkáját, mint csapatvezető és a show-hoz hozzáadott értékét" - mondta minderről WOlff. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: