DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettelnek nagy tervei vannak még az idei évre

Bár időnként komolyat tudott idén villantani Sebastian Vettel a gyengére sikeredett Aston Martinnal, nem éppen 2021 élete legemlékezetesebb éve. Mégis nagy sikerrel zárná a szezont.

Tavaly bejött az akkor még Racing Point néven szereplő istállónak, hogy az előző évi Mercedesnek szinte a tökéletes mását alkották meg. Ezzel ugyanis villámgyorsan szintet léptek, időnként az élcsapatok orra alá is borsot törtek, sőt, Sergio Pereznek a futamgyőzelem is összejött.

Az idei szabályváltozások azonban a Mercedesen kívül talán az Astont érintették a legkellemetlenebbül, közel sincsenek azon a szinten, mint tavaly, de Sebastian Vettel a kezdeti botladozás után magára talált és még a dobogóra is sikerült felállnia Azerbajdzsánban (utána a Magyar Nagydíjon is, de a túl kevés üzemanyag miatt utólag elvették a német második helyét).

Harminckét egységgel az AlphaTauri mögött mindössze a hetedik pozícióban tanyázik jelenleg az Aston, ami a tavalyi összetett negyedik helyezéshez képest komoly visszaesés. A Mexikói Nagydíj előtt Sebastian Vettel nagyon fogadkozik, hogy megpróbál innentől az idény összes hátralevő futamán pontot szerezni.

Vettel hatalmas pontszerző sorozatra készül az Astonnal az év végéig


„Mindig is szerettem a Mexikói Nagydíjat, jó idejönni. A rajongók igazán szenvedélyesek, a pályán pedig egyetlen megtett kör is nagy kihívás, alig várom, hogy újra pályára guruljunk. Szeretném ott folytatni, ahol az Egyesült Államokban abbahagytam és az év végéig egy folyamatos pontszerző sorozatot produkálni” – idézi Vettelt a PlanetF1.com szakoldal.

„A megfelelő felkészültség mellett a gyors és jó reagálás is kulcsfontosságú lesz ezen a hétvégén. Az abroncsok szintén döntőnek bizonyulhatnak, ki hogy kezeli őket, a versenyt pedig bármikor félbeszakíthatják biztonsági autóval, vagy VSC-vel, ezekre gyorsan és megfelelően kell reagálnunk” – tette hozzá Vettel.

Csapattársa, Lance Stroll is érzi a lehetőséget ebben a hétvégében. „Az USA Nagydíján mindkét Aston kifejezetten jó tempóval jelentkezett vasárnap. Mexikóban elég gyorsan véget ér egy kör, de a hosszú egyenes miatt komoly szélárnyék alakulhat ki, ami rengeteg lehetőséget ígér az előzésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: