DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mick Schumacher már csalódott, ha nem jut Q2-be

A német kétszer került be az időmérő második körébe, Austinba érkezve pedig már arra számított a csapattal, hogy megint sikerülni fog. 2022-ben a rendszeres Q3-ba jutást is elképzelhetőnek tartja.

A mezőny német újonca többször is erőn felül teljesít a Haas autójával. Egy futam távján jobban kijön a technikai lemaradás, de időmérőn már kétszer is sikerült a bravúr, bejutni a Q2-be, azaz az első 15 közé a 20 fős mezőnyben: a Francia Nagydíjon 15. pozícióban, a Török Nagydíjon pedig 14. helyen zárta a kvalifikációt. A 22 éves pilóta most már akkor csalódott, ha nem tud a második körbe kerülni.



„Nagyszerű látni számomra és a csapat számára is, hogy egyre versenyképesebbek és versenyképesebbek leszünk. Most már bosszant minket, ha nem jutunk tovább a Q2-be. Miután nagy motivációt adott Törökországban, hasonló jóban reménykedtünk most (az USA-ban) is. Nem voltunk messze tőle, ez pedig megerősítést ad az elvégzett munkát tekintve” – idézi a RaceFans.net Schumachert.

Pedig a Haas bevallottan semmiféle fejlesztést nem végzett a szezon folyamán a VF-21-en, mivel a csapat fókuszában a 2022-es évad áll a költséglimittel és új szabályokkal. A következő évben Schumacher akár az első tízet is elérhetőnek tartja szombaton.

„Örülhetünk és büszkék lehetünk arra, amit elértünk a rendelkezésünkre álló eszközökkel. Nyilvánvalóan mindennel elsősorban a következő évre dolgozunk, amikor is remélhetőleg rendelkezésünkre áll az autó, amellyel tartósan Q2-ben szerepelhetünk, sőt akár remélhetőleg tartósan a Q3-ban is” – bizakodott Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: