DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas reméli, ez volt az utolsó motorcseréje

Mindent megpróbált, de végül csak a negyedik helyre futotta, így a büntetés után összességében a kilencedik rajthely lesz Valtteri Bottasé. Nem készül könnyű versenyre.

Teljesen nem volt tét nélküli az időmérő a motorcsere miatt rajtbüntetést kapó Valtteri Bottasnak, hiszen ezúttal csak öt hely mínusz volt a jutalma, így a finn meg is kísérelt a lehető legjobb helyen végezni. Nem is állt rosszul, de a hajrában mindkét Red Bull és csapattársa is megelőzte, így a 9. rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását.

A Mercedestől távozó pilóta különösen az utolsó köreivel nem volt elégedett. „Próbáltam annyira elöl végezni, amennyire tudtam, de a Q3-ban a második próbálkozásomon némi gondom akadt. Az utolsó szektor elég zavaros volt, blokkoltak az első kerekeim. Már az első köröm is csak félig volt rendben, de a második-harmadik kör kifejezetten nem volt jó. Ez van” – kommentálta a kvalifikációt.



Amióta tud a büntetésről, Bottas egyáltalán nem készül sétagaloppra. Hiába gyors a Mercedes – az egyenesekben különösen –, előtte a riválisok sem épp a legegyszerűbben megelőzhető autók. A Red Bull pedig még javult is, gyorsan lefaragva azt az egy másodpercet, amivel nyitották a hétvégét. „Tegnap úgy tűnt, hogy rendben voltak, de semmi bámulatos. De ők többet találtak az éjszaka folyamán, mint mi. Ami engem illet, az autó sokkal jobbnak érződött, mint tegnap. A Red Bull ugyan előrelépett, viszont úgy gondolom, a versenytempó nagyon hasonló. Szerintem meg tudjuk majd csinálni, nyilván ezeket az autókat [Ferrari, McLaren] nem a legkönnyebb megelőzni, és a tegnapiak alapján már követni is nehéz. Talán két kiállásos verseny lehet, szóval lesznek stratégiai lehetőségek. Sosem tudhatod” – tekintett előre a futamra.

Bottasnak hat héten belül harmadjára kell felkapaszkodnia a mezőny hátsóbb régióiból, és nagyon reméli, hogy ez lesz az utolsó alkalom idén. „Elég szerencsétlen dolog ez, hogy ennyiszer történt meg az elmúlt versenyeken. Legalább ez most csak öt hely. Persze sose segít, amikor minden egyes pontért meg kell harcolnod, megnehezíti a dolgokat. Remélhetőleg az év további részében minden oké lesz” – mondta a finn, aki szerint a csapat tudja, mi a motorprobléma oka; elmondása alapján visszatérő gondról van szó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: