Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 8. szerda
F1

Újabb motorcsere Bottasnál

Harmadik Mercedes-motoros pilótaként Sebastian Vettel és George Russell után Valtteri Bottas is friss motort kap az USA Nagydíjra, illetve vele együtt öt rajthelyes büntetést.

Intenzív motorfogyasztásba kezdett az elmúlt hetekben a Mercedes Valtteri Bottasszal: az USA Nagydíj első szabadedzése közben érkezett a hivatalos megerősítés, hogy a finn pilóta Monza és Szocsi után Texasban is hátrébbról kezdheti a versenyt, miután friss belső égésű motort kap. Sebastian Vettel és George Russell után egy hétvégén belül övé a harmadik Mercedes-motoros autó, amely cserére kényszerül.

Az öt rajthelyes büntetést a csapat a megbízhatóságra hivatkozva vállalja be, ezzel most már szeretnék kihúzni a szezon végéig. Ami a legérdekesebb a történetben, hogy Bottasnak ez idén a hatodik motorja, azaz már éppen háromszor annyi erőforrást használt eddig, mint amennyit lehetne egy éven belül. Ez semmiképpen nem jó jel az Ezüst Nyilaknak.Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: