DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Végsőkig tartó harcra számít az Alpine

Egyelőre a francia alakulat birtokolja az ötödik pozíciót a 2021-es F1-es konstruktőri világbajnoki összetettben, de Marcin Budkowski ügyvezető igazgató szerint még korántsem dőlhetnek hátra.

Amennyire hatalmas harcot vív egymással a világbajnoki címért a Mercedes és a Red Bull, valamint Lewis Hamilton és Max Verstappen, és amilyen szoros a küzdelem a konstruktőri vb-dobogóért a McLaren és a Ferrari között, legalább annyira érdekes az ötödik helyért zajló versenyfutás is a csapatok között a 2021-es Formula-1-es idényben. Pillanatnyilag az Alpine foglalja el ezt a pozíciót, de csupán 12 pont a csapat előnye az AlphaTaurival szemben, s egy nagy hajrával még a 43 egységre lévő Aston Martin felzárkózását sem lehet kizárni.

alpine-f1-2021-dppi



A Magyar Nagydíjon Esteban Ocon révén futamgyőzelmet ünneplő Alpine ügyvezető igazgatója, Marcin Budkowski arra számít, hogy ez a csata egészen az évad végéig el fog tartani, de bízik benne, hogy végül ők kaparintják meg a szóban forgó helyezést: 

„A szezon eleje óta szoros a csata a konstruktőri ötödik helyért, elég komoly pontváltozásokat láthattunk néhány versenyen” – nyilatkozta Budkowski a PlanetF1.com hasábjain a hétvégi USA Nagydíjra készülődve. „Jelentősebb pontelőnnyel érkeztünk meg Törökországba, de tudtuk, hogy az korántsem kényelmes fór. Mostanra elolvadt ez az előny, úgyhogy folyamatosan pontokat kell szereznünk a hátralévő futamokon, és minden lehetőséget meg kell ragadnunk a tetemesebb pontszerzésre, ha ilyen adódik, miközben rajta tartjuk a szemünket a riválisokon is. Nincs kétség, hogy ez a csata a legvégéig el fog tartani, de jó lendületben vagyunk és állunk a kihívás elé.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: