DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alpine: Ez egy százversenyes projekt

Laurent Rossi vezérigazgató kijelölte a francia csapat célját az F1-ben: évről évre feljebb kapaszkodnának a ranglistán, 2024-ben pedig dobogós helyezések egész sorát szeretnék szerezni.

Átalakuláson esett át a 2021-es szezon előtt a Renault Group Formula-1-es csapata, amely immár az Alpine márka nevét viseli. A Magyar Nagydíjon meg is szerezték az első győzelmüket Esteban Ocon révén, ezt leszámítva viszont alapvetően a mezőny kellős közepén küzdenek: a konstruktőri vb-tabellán is az ötödik helyet foglalja el az istálló.

Laurent Rossi, az Alpine elnök-vezérigazgatója szerint ugyanakkor nincs ok az aggodalomra, sem a sietségükre, a franciák ugyanis hosszú távú célokat tűztek ki maguk elé – minderről a Formula1.com hasábjain beszélt az üzletember:

laurent-rossi-alpine-2021-1



„Hosszú távú projektben gondolkodunk, a célunk elérni egy olyan szintet versenyképességben, amely a lehető legtöbb dobogós helyezést eredményezi számunkra 2024-ben” – jelentette ki Rossi. „A mostani ötödik helyünkből kiindulva könnyű elkészíteni az ütemtervet. Minden évünk egy kicsivel jobb lesz. Ez egy százversenyes projekt: négy év, négy szezon.”

„Minden versennyel fejlődnünk kell. Lehet ez olyan, ami a pályán is meglátszik, de olyan is, ami nem, hanem csak az apró részletekben rejlik. Az elképzelésünk, hogy soha nem állunk meg – és hogy lássuk, hogy jó irányba haladunk. A következő év kétesélyes lesz. Amit akarunk, hogy kielégítő legyen a teljesítményszintünk, amikor elkezdjük az évet, és ezzel ne legyünk messze a legjobbaktól. Aztán onnantól folytathatjuk a haladásunkat a csúcs felé.”

A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo is hasonlóan fogalmazott: „Azért vagyunk itt, hogy itt is maradjunk, hogy minden évben fejlődjünk. Ambícióink vannak. Az Alpine része a világ egyik legnagyobb autógyártójának. Hosszú távú elköteleződése van az Alpine-nak” – mondta el De Meo, hozzátéve, hogy egyúttal az F1-es eredményeikkel az elektromos sportautójukat is szeretnék majd promotálni.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: