DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz: Tökéletes volt, hogy most büntettek

A Ferrari spanyol F1-es pilótája szerint az új erőforrással tudott átgázolni a mezőnyön és Mattia Binotto csapatfőnök is azt emelte ki, hogy a régivel nem lett volna ennyire gyors Törökországban.

Nagyszerű formában volt a Török Nagydíj a Ferrari, Charles Leclerc és Carlos Sainz alatt végig gyorsnak tűnt az autó, a spanyol viszont kármentésre ítéltetett a csapat által: motort cseréltek nála, így a mezőny végéről indíthatott felzárkózést. Sainz végül nagyszerű teljesítményt nyújtva a nyolcadik helyig ért fel, de nem bánja, hogy most száműzték a sor végére és így a kiemelkedő tempót nem tudta dobogóra váltani.

55_3



"Utólag sem változtatnék a döntésen, szerintem ez volt a tökéletes verseny a büntetés benyelésére, majd a nagy felzárkózásra. Nyilván a büntetés nélkül, a régi motorral jóval előrébbről rajtolhattam volna, de egy hosszú szezon során mindent kontextusba kell helyezni és ez a fejlesztés több teljesítményt jelent nekünk. Szerintem rendben volt a döntés és ahogy láthattuk is, képes voltam folyamatosan előzni, ami az új motornak köszönhető" - idézi Sainz szavait a Motorsport.

Mattia Binotto azt mondta, hogy szerinte motorcsere nélkül nem lett volna ilyen gyors a spanyol és úgy érzi, hogy pozíciókat vesztettek volna a régi erőforrással. Sainz annyit tett hozzá, hogy a motorerő egyértelműen, érezhetően megnövekedett, ez pedig sokat segít nekik a McLarennel való harcban - szerinte kisebbek lesznek most a hullámzások a két csapat egymáshoz viszonyított versenyképességét tekintve. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: