DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Az F1-ben most még fontosabbak a kapcsolatok

A McLaren ausztrál F1-es pilótája úgy érzi, hogy a koroanvírus-járvány idején még nagyobb szerepe van annak, hogy milyen emberi kapcsolatok alakulnak ki a csapattagok között.

Daniel Ricciardo úgy véli, hogy a mostani, egyre sűrűbbé váló versenynaptár miatt még többet számít az, hogy a csapattagok milyen viszonyt ápolnak egymással a Formula-1-ben - nem lehet hetekig együtt mozogni úgy, hogy közben nincs meg a megfelelő kémia. Mentálisan nagyon megterheő ez a menetrend, amit csak akkor lehet nagy hullámvölgyek nélkül átvészelni, ha megvan a jó hangulat.

ric_2



"Szerintem most nagyon fontos, hogy a csapaton belül közeli, szoros kapcsolatok alakuljanak ki, mert sokáig vagyunk távol a családjainktól, főleg akkor, amikor három hét alatt három futamot kell megcsinálni. A csapattársainkra kell támaszkodnunk akkor, amikor mélyponton vagyunk, vagy honvágyunk van, vagy bármi hasonló" - idézi Ricciardo szavait a Speedcafe.

Az ausztrál szerint a COVID-szabályok sem segítenek, mert nagyon le van szűkítve a mozgásterük egy-egy hétvége során.

"Nagyon remélem, hogy a világ jövőre már kinyílik és nemcsak a pályán találkozunk egymással, hanem elmehetünk vacsorázni, vagy különböző társasági eseményekre. Szerintem egy versenyhétvége során fontos, hogy ne csak a pályán találkozzunk, ez segít megtörni a monotonitást. Fontos, hogy legyen idő, amikor kikapcsolunk, nem gondolunk az utazás feszültségére, vagy a honvágyra. Nekem nagyon hiányzik a családom, szóval fontos, hogy a csapattagok ezt pótolják, meg kell ismernünk azokat, akikkel évi 23 hétvégén együtt vagyunk, együtt utazzük körbe a világot. Fontos, hogy tudjunk arról is, mi érdekli a másikat az F1-en kívül" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: