DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell önmagát okolja: „Túl sokat hibáztam”

George Russell továbbjutása a Q3-ba egyetlen elrontott kanyaron múlt, a pilóta pedig természetesen egyelőre nem is tudja megbocsátani magának, hogy eldobott egy remek lehetőséget.

Egyetlen rövid megbicsakláson múlt, hogy Mr. Szombat tovább öregbítse hírnevét. George Russell remek körön volt a Török Nagydíj időmérőjének második szakaszában, a legvégén az utolsó kanyart azonban rosszul vette be, ezzel pedig nem is lett elég az ideje a továbbjutáshoz.

A brit már a rádióban is káromkodva szidta saját magát, és keserű csalódottsága a Q2 utáni interjúkor is az arcára volt írva. Egy pillanat alatt eldobta azt, ami tökéletes volt. „A kör hihetetlen volt, őszintén szólva egy másodperccel volt jobb, mint az előző. A legjobb ötben lehettem volna vele. De elvesztettem az irányítást, túlságosan feszegettem a határokat abban a pillanatban. Túl sokat hibáztam, legfőképpen ma” – ostorozta magát a fiatal brit.



Noha a körülmények ismét nem voltak a legideálisabbak, Russell egyértelműen elutasította, hogy erre kenje a történteket. „Ez emberi hiba volt. Végtére is én ülök az autóban. Túl keményen nyomtam, nyilván a körülmények sem voltak egyszerűek, de senki másnak sem. Ilyenkor többet várok magamtól, mert kihasználhatnánk a lehetőséget, amit ad. Egyértelmű, hogy a mostani autónkkal nem lennénk a legjobb tízben, de ezen az időmérőn könnyen lehettünk volna akár hetedikek is. Nagyon csalódott vagyok.”

A holnapban már nem is reménykedik túlságosan. „Senki sem tudja, hogy egy vagy kétkiállásos verseny lesz-e, hogy hogyan fognak kopni a lágy és a kemény keverékek. Nehéz futam lesz” – fogalmazott pesszimistán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: