DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

AFM október: Raikkönen betölti a 18-at

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelyben gigacikket szenteltünk a visszavonuló Kimi Raikkönen pályafutásának: a Jégember 18. alkalommal foglalta el az AFM címlapját.

Kimi Raikkönen visszatérő vendég az Autósport és Formula Magazin első oldalán, de most minden bizonnyal utoljára nyílt alkalmunk ilyen mértékben foglalkozni vele – kilenc oldalban emlékeztünk meg karrierjéről, annak különlegességeiről, népszerűségéről, összegyűjtöttük legnagyobb versenyeit, legjobb szezonjait, legemlékezetesebb jeleneteit, megmozdulásait. Mit hagy itt nekünk a Jégember és mitől volt ő különleges?

Természetesen más érdekes témával is igyekszünk olvasóink kedvében járni. Például exkluzív, a paddockban összegyűjtött információink alapján összegeztük, hogy miről is szól az F1 következő motorformulája körüli vita: milyen politizálás zajlik a háttérben, melyik fél milyen érdekeket próbál érvényesíteni és azt is felvázoltuk, hogy mi lehet mindennek a vége.

Ha már politika: összegyűjtöttük a Formula–1 milliárdosait, azokat a szereplőket, akik szép lassan átvették az uralmat a sportág felett. Bemutatjuk, hogy honnan indultak, miből lettek milliárdosok, mire használják a vagyonukat, mely csapatoknál bukkantak fel és milyen célok vezérelhetik őket – a szűk kör, akik saját játszóterükké alakít(hat)ják a száguldó cirkuszt.

012-013 - bottas-russell



Ezen felül értékeltük és elemeztük Valtteri Bottas mercedeses pályafutását, Toto Wolff döntését az ő elküldéséről és azt is, hogy mi várható most a Lewis Hamilton – George Russell csatában – ugyanakkor több oldalt szenteltünk a Williams látható felemelkedésének és Jánvári Zsolt is értékelte nekünk azt, hogy mi történik most a csapatnál. Minden korábbinál bővebb F1-es szekciónkban természetesen megtalálhatók a futambeszámolók, megemlékeztünk a legelső, száz éve futott Olasz Nagydíjról, összegyűjtöttük, hogy mely nagy bajnok hogyan és mikor tudta megnyerni először hazája versenyét, de technikai részleteket is kiemeltünk a zandvoorti döntött kanyarral, valamint a monzai McLaren-mágiával kapcsolatban.

074-075 - motogp-helyszin

Persze az AFM nem kizárólag az F1-ről szól: kollégánk a helyszínen élte meg az olasz szurkolók hangulatát a misanói MotoGP-futamon, elemezzük az Aprilia helyzetét, de azt is megpróbáljuk megfejteni, hogy miért nem hozza korábbi szintjét a WRC-ben Ott Tanak.

Ami a magyar sorozatokat illeti, felvezetjük a ralibajnokság októberi döntőjét, beszámolunk a ralikrossz-, az autókrossz-, a gyorsasági- és a gokart-bajnokság legfrissebb eseményeiről, de természetesen autótesztjeinket és népszerű Egy lány, egy autó rovatunkat is megtalálják az érdeklődők.

A legfrissebb AFM megvásárolható az újságosoknál, előfizethető a Formula.hu weboldalán, digitális formában is előfizethető erre a linkre kattintva, de a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után.

digitális magazin illusztráció_9

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: