DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Norris két napot ült a szimulátorban Szocsi után

Egy harmadikat pedig az egész futam kielemzésével töltöttek, hogy rájöjjenek, mit rontott el ő, mit rontott el a csapat és hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.

Nehezen emésztette meg rossznak bizonyuló oroszországi döntését és elszalasztott győzelmi esélyét Lando Norris és a brit pilóta bevallotta, hogy két teljes napot töltött a szimulátorban az esetet követően. Norris szerint a hangsúly azon volt, hogy megtalálják a hiba okát, ami a közte és a csapat között zajló kommunikációt jelentette - ezt próbálták meg kijavítani.

00121031_320



"Természetesen sok dolgot tanultam ezen napok során. Olyanokat, amelyekben nekem kell javulnom, hogy ha legközelebb ugyanilyen szituációba kerülök, akkor jobb döntést hozhassak, de olyanokat is, amelyek a csapatot érintik. Hogy hogyan kommunikáljunk, beszéljünk, hogy több információt kapjak egy-egy döntésnél. Ez elég bonyolult, a tv előtt ülve nagyon egyszerűnek tűnik, a legkönnyebb döntésnek, de igazából nem az. Sok dolgot kell mérlegelni a jó döntés meghozásáhot" - magyarázta az Autosportnak Norris.

"Mindent átnéztünk, a teljes futamot, az első körtől az utolsóig, de nyilván főleg az utolsó tízet. Hogy mit tudok én jobban csinálni a csapatért és mit tud a csapat jobban csinálni értem. Két teljes napot töltöttem a szimulátorban és egy másikat az elemzéssel. Nem fogom megmondani, hogy pontosan mit tanultam meg, de sok mindent és a csapat is. Nincs garancia, de remélhetőleg legközelebb jobb munkát végzünk majd."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: