DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hill: A szerencse idén Verstappen oldalán áll!

Damon Hill úgy véli, az idei szezonban a szerencse Max Verstappen oldalán áll, ugyanis minden gyengébb futamát jelentős pontveszteség nélkül tudta teljesíteni és csupán két ponttal van lemaradva.

Az 1996-os világbajnok szerint a szerencse kulcsfontosságú összetevője minden bajnokságnak.

„Az ókorban az emberek hittek az istenekben, akik minden csatában beálltak egy oldalra. Az utóbbi néhány versenyen Verstappen biztosan elbűvölte őket, azért ilyen szerencsés” – mondta Hill az F1 Nation podcastjában. Mint kifejtette, a hollandnak Oroszországban a hatodik-hetedik helyen kellett volna végeznie, de az esőnek köszönhetően végül a dobogó középső fokáig jutott. Ennek köszönhetően a vártnál jóval kevesebb egységet veszített a futamon, hiszen Lewis Hamilton csupán két ponttal tudta megelőzni őt a bajnokságban.



„Tudom, hogy a monzai ütközés nagyon ellentmondásos, de a következményei miatt Maxnak bőven Lewis mögé kellett volna kerülnie Szocsiban, ám nem így lett. Christian (Horner) azt mondta, a második hely felért számukra egy győzelemmel. Szerintem hatalmas megkönnyebbülést éreztek a verseny után” – tette hozzá a brit.

Visszagondolva a bakui hétvégére, Hill rámutatott, hogy a szerencse előbb vagy utóbb azért egyensúlyba kerül, bár az elmúlt néhány futamon Verstappennel voltak az égiek, Bakuban elvettek tőle 25 pontot.

„Az valóban egy szerencsétlen helyzet volt. Ahogy a mostani is, csak ez Lewis szempontjából, hiszen ő és a Mercedes ezen a hétvégén nem használták ki Max büntetéseit.” 

Mint mondta, ha visszatekintünk, összességében azt láthatjuk, hogy a szerencse inkább Verstappen mellett van idén, de abban is biztos, hogy ezek a dolgok bármikor fordulatot vehetnek. „Silverstone-ban például Lewisnak volt szerencséje, mert folytatni tudta a versenyt a baleset után. Ez folyton változik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: