DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton: Az új generáció kivételesen tehetséges

A világbajnok azt kérdezi magától, hogy hgoyan fog helytállni a fiatalokkal szemben, hiszen ők nem félnek semmitől, ő viszont sokkal idősebb náluk. Reméli, hogy lesz még helye köztük.

A Sky Sports olasz kiadása kérdezte arról Lewis Hamiltont, hogy mit gondol az új F1-es generációról, amelynek tagjai most már "elfoglalják" az élmezőny autóit - Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc, Pierre Gasly, Esteban Ocon és természetesen éppen Hamilton új csapattársa, George Russell is a legnagyobbak közé nőtt. A hétszeres világbajnok már nem fiatal, de élvezi ezt a kihívást.

00121032_137



"Kivételes tehetséget képvisel az új generáció, ez izgalmas a sport számára. Ez nagyszerű nekem, Bottasnak, Vettelnek is. Számomra azért jó, mert feltehetem magamnak a kérdést, hogy mégis hogyan nézek szembe a fiatalok által jelentett kihívással? Sokkal idősebb vagyok, ők viszont nem félnek semmitől. Topformát mutatnak és szeretem nézni, ahogy vezetnek. Remélem, hogy még mindig lesz köztük helyem és a lehető legjobban tudok rájuk reagálni. Erre koncentrálok" - mondta Hamilton az interjúban.

Ami pedig a szabályváltozásokat és a Mercedes jövéjét illeti: "Szerintem az eszem még mindig képes előrébb vinni a csapatot, mert tudom, hogy mire van szükségem az autótól, hogy milyen irányba kell fejlesztenünk a teljesítményt. Remélem, hogy fontos leszek ebből a szempontból és részese lehetek Russell fejlődésének, aki ott lesz mellettem. Már most is nagyon gyors, de egyértelműen tanulni fog tőlem, mert sokkal régebb óta vagyok az F1-ben. Én is tanulhatok tőle. Nincs gondom azzal, hogy egy fiatalabbtól tanuljak" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: