DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Egy körön múlhatott Bottas dobogója?

A Mercedes-pilóta Monza után megint a mezőny végéről kezdte a futamot, és ezúttal is szépen előrejött a verseny végére, de menet közben még egyáltalán nem volt biztató a helyzet.

Monzában már bevállalt egy motorcserét Valtteri Bottasszal a Mercedes, így kissé meglepő volt, mikor közölték, Szocsiban ismét emiatt küldik hátrébb a finnt a rajtrácson. Ezt hallva néhány olyan összeesküvés-elmélet is felröppent, hogy a szintén a mezőny végéről induló Max Verstappen elé akartak ezzel egy mozgó falat tenni, Bottas azonban meglepődve határozottan tagadta, hogy taktikáztak volna.

„Problémáink voltak. Muszáj volt ezt meglépnünk, hogy célba érhessek” – árulta el a futam után a gond súlyosságát a Mercedes finnje. Arra is felhívta a figyelmet, ha ez is lett volna a tervük, akkor sem sikerült volna, tekintve, hogy Verstappen nem időzött sokáig mögötte, és végül csak odaért a dobogóra Lewis Hamilton mögé. „Ő sokat lépett előre, én viszont nem tudtam ezt megcsinálni. Semmi esélyem nem volt, utána kell járnunk, hogy miért.”



A verseny számára nem alakult biztatóan, most nem tudta azt a formát hozni, mint Monzában, amikor hasonlóan hátulról vágott neki a küzdelemnek. „Ma sokkal nehezebb volt pozíciókat javítani, mint hittem. Bármikor, amikor közel voltam valakihez az utolsó vagy a középső szektorban, alulkormányzottsággal küzdöttem. Néhány autónak úgy tűnt, mindez könnyebben ment.”

A hajrára eleredő eső azonban úgy megkavarta a sorrendet, hogy Bottas csak odakeveredett az ötödik helyre, így mégsem távozik üres kézzel az egyébként erős pályájának számító Szocsiból. Úgy gondolja, még ennél is több lehetett volna a végjátékban. „Az eső megmentett minket, így szereztünk néhány pontot. A végén jó döntés volt hamar kiállni. Igazából én egy körrel hamarabb szerettem volna, de a csapat nem állt készen. Azzal akár a dobogó is meglehetett volna” – sajnálkozott kicsit Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: