DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel a forgalmat és magát is hibáztatja

Jobban alakulhatott volna az Aston Martin időmérője, mint ahogy végül véget ért. Sebastian Vettel szerint bőven több volt benne egy 11. helynél, de ezek után nem fűz túl sok reményt a versenyhez.

Amint a Q2 végén megtudta, hogy kevesebb, mint egy tized hiányzott volna a továbbjutáshoz, Sebastian Vettel kifakadt a csapatrádióban. Pierre Gasly mellett ő volt a legcsalódottabb kiesője az időmérő második szakaszának, utólag pedig meg is magyarázta a frusztrált kiabálást.

Szerinte egy jó eredményt sikerült elpuskázniuk azzal, hogy rossz ütemben mentek a pályára, de azt is azonnal elismerte, ő is felelős azért, hogy lecsúsztak a Q3-ról. „Könnyű lett volna a továbbjutás, de az utolsó próbálkozásomon forgalomba kerültem, ami nem segített. Mérges voltam magamra is, mert már futhattam volna előtte is egy gyorsabb kört. Egyértelműen úgy érzem, hogy ma jó eredményt érhettünk volna el” – nyilatkozta csalódottan a német a kvalifikáció után.



Nem is számít ezek után egyszerű versenyre. Szerinte még az sem fog segíteni rajtuk, hogy a tempójuk jó. Nem hiszi, hogy ez a tízen kívül bármit is segítene. „Nehéz futam lesz holnap. Nem könnyű itt előzni. Sokkal jobb az, ha előrébbről indulva próbálsz túlélni, mintha hátrébbról kezdve gyorsabb vagy, de nem tudsz előrébb lépni. Meglátjuk, mit tehetünk holnap” – mondta pesszimistán Vettel, akinek csapattársa, Lance Stroll nem sokkal előle, a 8. helyről rajtol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: