DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas szerint Hamilton hibája volt a fő gond

A Mercedes finn pilótája szerint egyszerűen azért maradtak le az időmérő végén, mert csapattársa bokszutcai incidense miatt csak egy kört tudtak menni a slickeken és nem volt esélyük megmelegíteni azokat.

Holtbiztos kettős Mercedes-sikernek tűnt az Orosz Nagydíj időmérője, a Q3 végén azonban a feje tetejére állt minden azzal, hogy mindenki feltehette a slick gumikat. A Mercedes egyrészt későn hozta meg ezt a döntést, másrészt Lewis Hamilton a lehető legrosszabbkor hibázott és ütötte oda autóját a bokszutca falához - emiatt Valtteri Bottas is értékes időt veszített és csak egy kör jutott neki a slickeken, így nem volt esélye javítani.

00121031_333



"A Q1-Q2 jó volt, rendben volt a tempónk a körülményekhez képest, aztán a Q3-ban... hát, azt meg kell néznünk, szerintem egy kicsit későn váltottunk a slickekre, a többiek korábban lépték ezt meg. Aztán gondunk volt a bokszutcában Lewis autójával, így kört vesztettünk és csak egy körünk volt gumit melegíteni. Szerintem a második kör nagy szintlépés lett volna. Ez a legnagyobb különbség és a legnagyobb csalódás ma" - értékelt többek között a Formula.hu diktafonja előtt a végül hetedik helyen záró Bottas.

"A gumihőmérséklet volt a fő gond, a kör végére már jobb lett, de ott volt a kockás zászló. Amikor bejöttünk a bokszba, abban a körben gondoltam én is arra, hogy jöhetnénk a slickekért, megkérdezett a csapat és mondtam, hogy igen, csináljuk. Meg kell néznünk a dolgokat. Előbb is kitalálhattuk volna ezt, én úgy éreztem, de a fő gond a bokszban volt, amiatt vesztettünk el egy kört, ami nagyon sokba került."

A finntől még egyszer rákérdeztek, hogy erősítse meg, Hamilton hibája nélküle pole-ban lettek volna - erre azt válaszolta, hogy igen, egyenlő feltételek mellett minden esélyük meglett volna erre. Azt is hozzátette, hogy szerinte így is harcban lehetnek holnap a győzelemért és hiszi, hogy megnyerhetik a futamot, mert a pénteki adatok alapján nagyon meggyőzőek a hosszabb etapokon is, ha száraz a pálya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: