DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Max miatt nehéz lesz

Sergio Perez szerint a 11. helyet érő körében remek volt az első két szektor, a harmadikban kell javulnia - úgy érzi, hogy van potenciál az autóban, de nem tagadja, hogy a Mercedes az esélyes.

Finoman szólva sem sikerült jól a pénteki nap a Red Bull számára: az energiaitalos istálló mindkét autója messze volt a Mercedesektől Szocsiban, Sergio Perez pedig délután a top tízbe sem tudta beverekedni magát. A mexikói versenyző nem tagadta, hogy nem állnak jól, de az esős szombati napot is kiemelte.

"Szerintem hasznos információkat szereztünk az időmérő előtt, ahol egyébként nem lesz majd túl sok lehetőség az eső miatt, így valószínűleg a mai volt az utolsó esélyünk arra, hogy száraz körülmények között készüljünk. Szerintem van potenciál ebben az autóban, csak azt kell biztosítanunk, hogy ezt ki is hozzuk belőle" - mondta a nap végén Perez.

00121031_321



"Szerintem az első két szektorom egész jól sikerült, a harmadikban vannak részek, amelyeken még lehet javítani" - fogalmazott rendkívül diplomatikusan az első helytől bő 1,3 másodperccel lemaradó pilóta. "Vannak olyan beállítás-változtatások, amelyeket talán meg kell lépnünk ahhoz, hogy az autó jól működjön az időmérőn várható időjárási körülmények között, de sok érdekességet kell még elemeznünk."

Ami a hétvégi esélyeiket illeti: "Azzal, hogy Max hátulról rajtol, elég nagy kihívás elé nézünk csapatként. Nyilván nagyon erős ezen a pályán a Mercedes, de ha tudnánk rájuk némi nyomást helyezni és közel kvalifikálni hozzájuk, az remek lenne."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: