DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: A foci szabályait sem írják át a show miatt...

A kétszeres világbajnoknak nem tetszik, hogy az F1 ennyire erőlteti a show-generálást, szerinte egyetlen más sportág sem foglalkozik ezzel ennyit - úgy érzi, hogy nem szükségesek a változtatások.

Továbbra is téma a Formula-1-es versenyhétvégék megreformálása, mert a sportág vezetésének az a célja, hogy minél nagyobb show-t csináljanak a versenyzésből. Ez a törekvés sokak szerint elengedhetetlen, mások viszont nem értenek egyet azzal, hogy erőltetett módon show-t kell csempészni a sportba - utóbbi csoportot erősíti Fernando Alonso is.

"Először is: szerintem a Formula-1 mindig a fejlődés lehetőségét keresi, ami nem mindig szükséges. Egyetlen más sportágat sem tudok, amely ennyire elkötelezett, hogy show-t csináljon" - idézi az Alpine pilótáját a Motorsport-Total.com.

00121031_008



"A labdarúgást általában a sportok királyának tekintjük és sok olyan mérkőzés van, ami unalomba fullad. Ott mégsem javasolnak különböző szabályváltoztatásokat, hogy hogyan is kellene megváltoztatni magát a játékot amiatt, hogy jobb legyen a show. Ott egyáltalán nincs ebből dráma" - tette hozzá a kétszeres világbajnok spanyol klasszis.

"Szerintem a pénteki nap döntő jelentőségű a hétvége alakulását illetően, mert az időmérő igazából az autó képességein múlik és nem a pilótán. Lehetne alakítani az időmérőn, hogy csak egy próbálkozásunk legyen és nem hat. De szerintem ez nem sportszerű és az F1-nek nem kellene ilyen változtatást eszközölnie" - mondta Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: