DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mazepin szerint Spa óta ő is jó autót kap

Az újonc szerint Belgiumtól kezdődően megváltozott az autója viselkedése, beigazolódni látja korábbi állítását, mely szerint eddig nehezebb karosszériát kapott, mint Mick Schumacher.

Már a szezon első felében arra panaszkodott a Haasnál Nikita Mazepin, hogy ő sokkal nehezebb karosszériávl kénytelen szenvedni csapaton belül, mint a másik újonc, Mick Schumacher - ezt akkor a Haasnál hárították és igyekezték nem nagy dobra verni ezt az ügyet. Spában azonban az orosz pilóta kapott egy másik karosszériát és saját bevallása szerint azóta már teljesen biztos abban, hogy addig hátrányba hozták Günther Steinerék.

"Szerintem az egykörös tempóm masszívan javult már a spái első szabadedzés óta. Szerintem mindannyian tudjuk, hogy mi változott, szóval jó tudni, hogy bízhatok az érzéseimben" - mondta erről Mazepin a Motorsportnak.

00121030_401



"Most az a jó hír, hogy végre megvan a tempó, a szezon előttünk álló része pedig még mindig hosszú. Biztos vagyok benne, hogy innentől csak javulni fog a helyzet, mert visszajön az az önbizalmam, ami az év elején elveszett, amikor az autó nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna" - tette hozzá az orosz, aki szerint az eddigi gondjait az általános iskolás fizikával is meg lehet magyarázni, mert neki valamiért több leszorítóerőre volt szüksége csapattársánál ugyanabban a kanyarban. Mint mondta, a nagyobb súly miatt jobban csúszkált az autó, ezt kellett ezzel ellensúlyozni.

"Mondhat bárki bármit, de szerintem egyértelműen tettem egy nagy lépést előre és számomra ez elég világos helyzet. Régóta küzdök az egyenlőségért és jó, hogy végre megkaptam."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: