Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 17. vasárnap
F1

Kulcskérdésekben javult fel az Alpine

Laurent Rossi szerint az év elején még elég sokat hibáztak, azóta viszont jelentőset léptek előre - a Magyar Nagydíjon aratott győzelem pedig újabb mérföldkő volt számukra. Korábban csak gondot okozott az F1 a Renault-nak.

A Magyar Nagydíjon aratott bravúrgyőzelem ellenére nem teljesen elégedett csapata szereplésével Laurent Rossi, az Alpine F1-es igazgatója. Szerinte bőven van még hova fejlődniük és sokkal több van bennük, mint amit eddig kihoztak magukból - nem tagadta, hogy a saját hibáik okozták mindezt.

"A szezon elején az autó nem volt olyan jó, mint ahogy vártuk, ami kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni a szabályváltozásokhoz. Szervezetileg sem mindig a legjobb döntést hoztuk meg abban az időszakban, például a gumiválasztást, a gumimenedzselést tekintve. Ez frusztráló volt, mert ha az autó nem elég gyors, akkor legalább a többi területen megfelelően kell dolgozni. Tanultunk belőel" - mondta Rossi az Auto Motor und Sportnak adott interjújában.

00121028_260"Most viszont például már sokkal jobbak vagyunk abban, hogy az időmérőkön az autóinkat kihagyjuk a forgalomból. Ez nem tűnik fontosnak, de számunkra kiemelkedően az. A versenystratégiáink is sokkal jobbak, ezt Magyarország is megmutatta, ahol remekül védtük a pozíciónkat. Jó, Fernando (Alonso) is segített egy kicsit" - tette hozzá.

"Az egész hozzáállásunk megváltozott. Korábban az egész vezetőség és az egész Renault számára csak egy problémát jelentett a Formula-1. Most a csoport négy brandre szakadt, ebből az Alpine az egyik és úgy döntöttünk, hogy maradunk az F1-ben a következő öt-tíz évben. Az a győzelem nem változtatta meg a stratégiánkat, de segít, hogy higgyünk benne."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?