DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kulcskérdésekben javult fel az Alpine

Laurent Rossi szerint az év elején még elég sokat hibáztak, azóta viszont jelentőset léptek előre - a Magyar Nagydíjon aratott győzelem pedig újabb mérföldkő volt számukra. Korábban csak gondot okozott az F1 a Renault-nak.

A Magyar Nagydíjon aratott bravúrgyőzelem ellenére nem teljesen elégedett csapata szereplésével Laurent Rossi, az Alpine F1-es igazgatója. Szerinte bőven van még hova fejlődniük és sokkal több van bennük, mint amit eddig kihoztak magukból - nem tagadta, hogy a saját hibáik okozták mindezt.

"A szezon elején az autó nem volt olyan jó, mint ahogy vártuk, ami kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni a szabályváltozásokhoz. Szervezetileg sem mindig a legjobb döntést hoztuk meg abban az időszakban, például a gumiválasztást, a gumimenedzselést tekintve. Ez frusztráló volt, mert ha az autó nem elég gyors, akkor legalább a többi területen megfelelően kell dolgozni. Tanultunk belőel" - mondta Rossi az Auto Motor und Sportnak adott interjújában.

00121028_260



"Most viszont például már sokkal jobbak vagyunk abban, hogy az időmérőkön az autóinkat kihagyjuk a forgalomból. Ez nem tűnik fontosnak, de számunkra kiemelkedően az. A versenystratégiáink is sokkal jobbak, ezt Magyarország is megmutatta, ahol remekül védtük a pozíciónkat. Jó, Fernando (Alonso) is segített egy kicsit" - tette hozzá.

"Az egész hozzáállásunk megváltozott. Korábban az egész vezetőség és az egész Renault számára csak egy problémát jelentett a Formula-1. Most a csoport négy brandre szakadt, ebből az Alpine az egyik és úgy döntöttünk, hogy maradunk az F1-ben a következő öt-tíz évben. Az a győzelem nem változtatta meg a stratégiánkat, de segít, hogy higgyünk benne."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: