DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Így alakítaná át a hétvégéket Wolff

Toto Wolff szerint nem kéne teljességgel felrúgni a megszokott szabályokat és a sprinttel kapcsolatos ötletekért sem rajong. Viszont felvázolta a maga elképzeléseit.

Toto Wolff, a Mercedes vezére úgy gondolja, hogy nem szabadna "csak úgy" belekapni a Formula-1 szabályrendszerébe és alapjaiban megváltoztatni azt. Mint mondta, felelősséggel tartoznak a nagy hagyományokkal rendelkező sport, valamint a nézők felé, nem hozhatnak átgondolatlan döntéseket - ez most éppen a sprintfutamok lebonyolítása kapcsán jött elő.

"Régebben elutasítottunk új ötleteket azért, mert túl ellentmondásosak voltak és főleg amiatt, mert szemben álltak a sport lényegével, vagyis az igazi versenyzéssel. Most jó személyiségeink vannak, a megfelelő módon zajlanak a közvetítések és az emberek tudják, hogy itt a legjobb ember és a legjobb autó együttesen nyer" - idézi Wolff szavait az F1i.com.

00121029_383



"Bármit is teszünk együtt, közösen, a FOM, a csapatok és az FIA, azt nagyon alaposan át kell gondolnunk. Nem hiszem, hogy baseball-ütővel kellene nekiesnünk a szabályrendszernek, túl nagy a felelősségünk ahhoz, hogy szabadon módosítgassuk a szabályokat. Ha Brazíliában izgalmas lesz a verseny, akkor talán lesz kedv a folytatáshoz, de némely ötlet, amely mostanában felmerült, egyszerűen zavarodott volt" - magyarázta.

Wolff azt is elmondta, hogy ő milyen hétvégéket szeretne: "Legyen egy szabadedzés péntek délután, még egy szombat délelőtt, szombat délután tartsuk meg úgy az időmérőt, mint most, aztán legyen egy fantasztikus versenyünk vasárnap. Talán lehetne valami bemelegítést tartani vasárnap délelőtt, hogy az emberek többször lássák az autókat, de én mindenképpen csökkenteném a szabadedzésekre szánt időt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: