DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mick Schumacher: Apám a valaha volt legjobb F1-es pilóta

Mick Schumacher, a Haas pilótája úgy véli, édesapja, Michael Schumacher a Forma-1 valaha volt legjobb pilótája. A hétszeres világbajnokot eddig csak Lewis Hamilton tudta utolérni.

Bármit is ér el Hamilton, Mick Schumacher szerint továbbra is édesapja a sportág valaha volt legjobb versenyzője. Bár a brit tavaly beállította Schumacher legendás hétszeres világbajnoki rekordját, és jelenleg a mindenkori bajnoki lista legfelső fokán áll a némettel együtt, jelenleg is küzd a nyolcadik világbajnoki címéért. Riválisa idén a holland Max Verstappen, aki bár vezeti a ponttáblát, az idei év még sok meglepetést hozhat. 

„Apám a valaha volt legjobb pilóta, de nem csupán az: a legjobb apa is!” – mondta a Haas fiatal versenyzője, Mick Schumacher. 

A most 52 éves Michael Schumacher 2013 decemberében egy síbaleset következtében sérült meg. Súlyos agyi károsodást szenvedett és bizonytalan ideig kómában is tartották. A család azóta is titokban tartja állapotát, hogyanlétéről így nyolc éve nem tudunk biztosat. Döntésüket azzal indokolják, hogy maga Michael Schumacher is ezt szeretné. 



A hétszeres világbajnok felesége, Corinna a hét elején annyit elárult férje állapotáról, hogy bár más, mint volt, de köztünk van. A legendás bajnok életéről szóló Netflixes dokumentumfilm hamarosan elérhető lesz, melyben közeli családtagok, barátok is megszólalnak majd, így többek között Mick Schumacher, illetve húga, Gina-Maria, továbbá Sebastian Vettel.

Mick Schumacher a BBC Radio 5 Live vasárnapi interjújában elmondta: „Szerintem minden dokumentumfilmet megérdemel, és azzal, hogy megosztjuk a gondolatainkat és a tapasztalatainkat, még személyesebbé, hitelesebbé válik. Ezáltal lehetősége van mindenkinek megérteni, mit is vitt véghez a Forma-1-ben.”

Mick Schumacher a debütáló Forma-1-es szezonjában még nem szerzett pontot, de elmondása szerint ez egy meredek, de ideális út. „Minden hétvégén tanulok és fejlődök. Próbálom kitapasztalni, mennyit bírok és hogyan tudom használni a tudásom” – fejtette ki a fiatal pilóta.

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy bekerültem a Forma-1-be. Bár ez egy munka, de szórakoztató. Megtaláltam álmaim munkáját, és minden nap annak élek. Eleinte azt gondoltam, rendkívül stresszes lesz, de én boldog vagyok és megbirkózom a nehézségekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: