DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
F1

Meleg, száraz idő várható Monzában

A vasárnapi Olasz Nagydíj mellett a szombati sprintkvalifikáción is meleg, száraz idő várható, ami jó hír azok számára, akik az elmúlt két hétben követték a Formula-1 történéseit.

Az előrejelzések szerint a tavalyihoz hasonló időjárási körülmények fogadják a versenyzőket Olaszországban, ezért az előző hetekben látott szürreális kavalkáddal nem kell számolnunk a monzai pályán.

Pénteken a hőmérséklet a szabadedzés kezdetekor éri el a csúcspontját, nagyjából 14 óra 30 magasságában. Az aszfalt hőmérséklete ekkor körülbelül 40 fokos lesz, míg a levegőé akár a 28 fokot is elérheti. A nap folyamán minimális széllel is számolhatunk, amelytől némileg enyhül majd a hőmérséklet és ideális körülmények között kezdődhet meg a versenyhétvége.A péntek délutáni időmérőn enyhe esőzés várható, ám ezt leszámítva, a hétvége további része száraz körülmények között zajlik majd. A hőmérséklet csökken, a pálya pedig jóval hűvösebb, körülbelül 30 fokos lesz. A kvalifikáció során további kihívást jelentenek majd a gyenge fényviszonyok, köszönhetően a parklandi pályát körülvevő fáknak és a nap alacsony állásának. A napnyugta helyi idő szerint 19 óra 44 körül érkezik, ami megzavarhatja, akár félbe is szakíthatja majd az időmérőt.

A második szabadedzés szombat délben hasonlóan meleg körülmények között zajlik majd, sőt, az előrejelzések szerint a hőmérséklet még tovább emelkedik. A sprintkvalifikáció kezdetekor az aszfalt körülbelül 42 fokos lesz. Vasárnap még tovább melegszik az idő, a levegő hőmérséklete akár a 30 fokot is elérheti, a pálya körülményei épp ezért az első szabadedzéskor tapasztaltakhoz hasonlítanak majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: