DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

AFM szeptember: Rossi bezárja a praxist

Megjelent Magyarország motorsportmagazinja, benne az augusztus – és az elmúlt évek – legnagyobb horderejű visszavonulási hírével: a MotoGP-ből a szezon végén kiszálló Valentino Rossival tíz oldalban foglalkozunk.

 

Ritka, hogy nem egy autó-, hanem egy motorversenyző szerepel az Autósport és Formula Magazin címlapján, a mostaninál illőbb pillanatot viszont keresve sem lehetett volna találni: Valentino Rossi 26 szezont töltött el a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, amely alatt 9 világbajnoki címet, 115 nagydíjgyőzelmet, 235 dobogós helyezést, és 65 pole-pozíciót gyűjtött, de az eredményeken jócskán túlmutat mindannak a jelentősége, amit a sport élő legendája a MotoGP-ért tett. Rossi hagyatékának körbejárása mellett a lap felidézi a Doktor legemlékezetesebb versenyeit, legádázabb rivalizálásait és legviccesebb ünnepléseit is.

 

Lando Norris csillaga egyre fényesebben ragyog az F1 egén, de vajon mit csinál másképpen, jobban a McLaren suhanca, mint eddig? A harmadik szezonját taposó, a pontversenyben egy Mercedesszel és egy Red Bull-lal is a lépést tartó brit reménységgel az AFM száguldó riportere a Hungaroringen beszélgetett a remek teljesítményhez vezető útról, de mesélt csapattársaival való viszonyáról, a viccelődő külső mögött elvégzett rengeteg munkáról és a rajongók között egyre inkább kibontakozó Lando-mániáról is.

További témák a lapból:

- Mercedes vs. Red Bull – a csapatvezetők harca

- Öt lecke a botrányos spái hétvége után

- Ismét terítéken az F1-es motorhang kérdése

- Exkluzív interjú Stefano Domenicalival

- Vinales elődei: Szabotázsakciók a versenypályán

- Baj van a Formula-E-vel, mert túl izgalmas

- Le Mans 24: A Toyota sikere nyitotta a hiperkorszakot

- Zengő Hungaroring: Helyszíni riport a WTCR-ről

- WRC: Berobbanásra készül Craig Breen

- Hogyan készül a jó itiner?

- Árkon és bokron: Gemballa Porsche

- Mindenkit lenyűgözni: Audi S5 Cabriolet

- Egy lány a szervizben: Czirjáki Csilla

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: