DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 26. szombat
F1

Alonso: Ez tiszta szerencse volt

Az Alpine klasszisa kis híján a falban kötött ki a Carlos Sainz elleni csata közben, nem rajta múlt, hogy nem így történt - szerinte itt most nagyobb szerepe volt a pilótának, mint a szimulációknak.

Az utolsó pillanatokban előzte meg Carlos Sainzot a Holland Nagydíjon Fernando Alonso, így a kétszeres világbajnok végül megszerezte a hatodik helyet az Alpine-nak. A rutinos pilóta azonban alaposan megizzadt fiatalabb honfitársával és egyszer óriási szerencsére volt szüksége, hogy ne rohanjon bele a falba.

"Pár körrel korábban az egyes kanyarban már azt hittem, hogy megelőzöm Carlost, de hirtelen felengedte a féket és kis híján összeértünk. Aztán az említett eset a hármas kanyarnál történt, nagyon stresszes pillanat volt. Túl közel kerültem és blokkoltam mindkét első kerekemet, így szélesebbre csúsztam a kanyarban - ott van vagy két méter a falig, én pedig nagyjából tíz centire voltam tőle. Semmi varázslatot nem csináltam, tisztán szerencsém volt, mert már nem voltam ura az autónak. Az csak szerencse volt" - mondta Alonso a futam utáni sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt.

alesz_7



Sainz szerint aztán maga az előzés már teljesen simára sikerült, nem tudott csatázni riválisával. "Nem volt harc, mert kinyitotta a DRS-t és elment mellettem az egyenesben, mire odaértünk az egyes kanyarhoz, már egy-két autónyi előnye volt. Annyira szenvedtem a gumikkal, hogy nem tudtam kigyorsítani az utolsó kanyarból. Belül védekeztem, de simán elment mellettem már a kanyar előtt" - emlékezett vissza a Ferrari versenyzője.

Ami Alonsót illeti: megkérdezték tőle, hogy ez volt-e az eddigi legjobb futama a visszatérése óta. "Az egyik legjobb, az biztos. Mostanában azért voltak jók, Magyarországot például elég jól csináltuk. Itt most az volt a különleges, hogy a gumikopás szempontjából alig volt adatunk, először jártunk itt és a szabadedzéseken is sok idő kimaradt. Minden ötödik körben frissítettük, hogy mikor is kell majd kiállni a bokszba. Nagyobb szerepe volt a pilótának a szimulációkhoz képest, mint általában."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: