DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso: Le Mans túl gyors lenne az F1-nek

A spanyol szerint a hosszú egyenesek ezekkel az autókkal nagyon furcsa féktávokat eredményezhetnének és biztosan változtanti is kellene a pályán, mert túl gyors és túl szűk lenne bizonyos részeken.

A spái F1-es hétvége során felmerült, hogy vajon az Alpine használná-e két pilótáját, Fernando Alonsót és Esteban Ocont a WEC-csapatában, esetleg Le Mans-ban - akkor Laurent Rossi azt mondta, hogy persze, de nem most, mert jelenleg az F1 a prioritás. Magát Alonsót aztán arról kérdezték, hogy milyen lenne Le Mans-ban F1-es autóval menni - egy bemutató kört így is teljesített már a legendás pályán.

alo le



"A szimulációk szerint valamivel három perc alatti köridőt teljesíthettem volna, ha nyomom. Magát a kört viszont nem egyszerű megcsinálni, mert őszintén szólva a hosszú egyenesek nagyon szokatlannak tűntek ezzel az F1-es autóval és ezekkel a gumikkal. A féktávok nagyon trükkösek tudnak lenni, mert a hosszú egyenesek végén az első kerekek blokkolni akarnak, meg ilyesmi. Úgyhogy ha tényleg nyomnánk rajta, akkor nagyon stresszes lenne egy kör" - idézi Alonso szavait a Speedcafe.

"Az biztos, hogy élvezetes lenne versenyezni rajta, a felkészülést, a mérnöki munkát tekintve nem kerülne sok időbe. Már most, ilyen rövid idő alatt is felkészítettük az autót a bemutató körre. A sebességet nem tudom... valószínűleg biztonsági okokból változtatni kellene egy-két dolgot a pályán. Nagyon gyors és nagyon szűk lenne az egyenesekben" - magyarázta a kétszeres F1-es világbajnok, aki a WEC-ben már nyert Le Mans-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: