DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hivatalos: 22 futam lesz idén

Szóbeszéd szintjén már körbejárta a hír a világot, szombaton azonban hivatalossá vált: a Formula-1 a tervezett 23 verseny helyett idén végül csak 22-t rendez meg.

A belga paddockban ma röppent fel a hír, hogy az F1 célegyenesben van az idei versenynaptár véglegesítését tekintve. A sajtóértesülések arról szóltak, hogy a tervezett 23 helyett végül 22 futamban egyezik ki a sport, nagyrészt a járványhelyzet alakulása miatt.

Miközben zajlott a Belga Nagydíj harmadik szabadedzése, meg is érkezett a hivatalos bejelentés: a 2021-es versenynaptár 22 futamból áll. „A Formula-1 a mai napon megerősíti a 2021-es naptár módosítását, miután lezajlottak az egyeztetések a promóterekkel és a fogadó országok hatóságaival. A változtatásokra azért volt szükség, hogy a Formula-1 közössége meg tudjon birkózni a pandémia okozta nehézségekkel. A változtatások értelmében a szezon 22 versenyből áll majd, ami rekord, és egy nemzetközi sportág számára jelentős eredmény a világjárvány árnyékában. A változások a Formula-1 alkalmazkodóképességét bizonyítják, és azt, hogy képes egy szezont megrendezni szurkolókkal körülvéve a világ minden táján. A naptár végleges verziója a következő hetekben várható” – olvasható a közleményben.

A dokumentumban azt is kiemelték, a Formula-1 eddig is sikeresen működött a koronavírus-járvány alatt, 56 000 PCR-tesztből mindössze 38 pozitív esetet regisztrálva, mostanra pedig a személyzet nagy része a védőoltását is megkapta. A biztonsági intézkedések továbbra is életben maradnak.

A 2021-es naptár tehát:

Szeptember 5. Holland Nagydíj
Szeptember 12. Olasz Nagydíj
Szeptember 26. Orosz Nagydíj
Október 10. Török Nagydíj
Október 24. USA Nagydíj
November 7. Mexikói Nagydíj
November 14. Brazil Nagydíj
November 21. *
December 5. Szaúdi Nagydíj
December 12. Abu Dhabi Nagydíj

* A verseny helyszínét később jelentik be.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: