DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hivatalos: Eldőlt Sergio Perez jövője

A Red Bull közleményt adott ki a mexikói F1-es pilótával kapcsolatban - eldőlt, hogy ő marad Max Verstappen csapattársa az energiaitalos istállónál a 2022-es szezonban is.

Hivatalos közleményben jelentette be péntek délután a Red Bull, hogy megtartja Sergio Perezt. Az energiaitalosoknál első szezonját futó mexikói pilóta ugyan minden szempontból messze elmarad Max Verstappentől, de több minden is nehezítette eddig a munkáját, a csapatnál pedig úgy érezték, hogy rászolgált a bizalomra. A szerződés egyelőre csak a 2022-es szezonra szól.

00121025_111



Christian Horner csapatfőnök elmondta, hogy nagyon nagyra tartják Perezt, tisztelik a tapasztalata és a versenyzői készségei miatt, a csapatba való beépítését pedig zökkenőmentesnek ítélik. A teljesítményével eddig maximálisan elégedettek és azt is hozzátette, hogy jövőre nagy szükségük lesz egy rutinos pilótára az új éra kezdetén, ez is a mexikói mellett szólt.

Maga Perez annyit mondott, hogy nagyon örül annak, hogy maradhat - jól érzi magát a csapatnál és az a célja, hogy minél jobban zárja ezt a szezont, majd ezt a lendületet átvigye 2022-re is. Úgy gondolja, hogy jövőre mindenki tiszta lappal indul, neki pedig az lesz a célja, hogy a csúcsra jusson a Red Bull-lal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: