DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Montoya: Az én időmben nem barátkoztunk, nem beszéltünk egymással

Sokkal kellemesebbé és barátságosabbá vált a Formula-1 paddockja másfél évtized alatt, véli az egykori pilóta: a kolumbiai a maga idejében három versenyzőtársával beszélgetett összesen.

Juan Pablo Montoya 2001 és 2006 között versenyzett a Formula-1-ben, egy olyan időszakban, amikor a sportág szereplői, nevezetesen a versenyzők érzése szerint sokkal távolságtartóbbak voltak, mint manapság, mikor látszólag mindenki jóban van mindenkivel. A kolumbiai hónapokkal ezelőtt fogalmazott így: „Hogy őszinte legyek, amikor a paddockban járok, szinte sokkol, hogy manapság mennyivel meghittebb, mint az én időmben volt. Az emberek sokkal barátságosabbak, sokkal kellemesebb hely” – mondta akkor, most pedig bővebben kifejtette, mire gondolt:

„Az én időmben mindenki elvolt magában. Senki nem barátkozott a többiekkel, senki nem beszélt másokkal” – magyarázta a PlanetF1.com-on idézett Montoya. „Én egyedül Rubens Barrichellóval és Fernando Alonsóval beszélgettem, néha-néha Felipe Massával. De ennyi volt, összességében nagyon kevés emberrel kommunikáltam.”



„Abban a szellemiségben nőttem fel, hogy le kell győznöm mindenkit, ezért ne legyenek baráti kapcsolataim a versenyzés világában. Nem akartam olyan helyzetet, ahol kételyeim vannak, keményen támadjak-e valakit vagy sem. A Formula-1 egy kemény közeg volt. Manapság sokkal lazább. Ez részben a közösségi médiának köszönhető, mondhatni vidámabbá vált. A sport sokat változott ebben a tekintetben” – fogalmazott Montoya.

Hozzá kell tenni, Juan Pablo Montoya sosem állt közvetlen és barátkozó Formula-1-es pilóta hírében, ellenben emlékezetes volt néhány latinos temperamentumú dühkitörése, amely során keresetlen szavakkal ócsárolta versenytársait: Michael Schumachert egy ízben hülyének és vaknak, Kimi Raikkönent pedig idiótának nevezte, de kitörölhetetlen a videómegosztókról az a felvétel is, amelyen egy operatőrt bombázott káromkodásokkal, miután az véletlenül nekiütközött kamerájával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: