DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 25. péntek
F1

Perez: Marko megmondja, ha rossz vagyok

A mexikói F1-es pilóta szerint a Red Bullnál nagyon őszinte a közeg, dr. Helmut Marko pedig egyenesen kimondja, amit gondol - a Max Verstappennel való kapcsolatáról is beszélt.

Az utóbbi időben egyre többször utalt arra dr. Helmut Marko, hogy nem elégedett Sergio Perez teljesítményével a Red Bullnál, de a mexikói pilóta szerint a csapat tanácsadója mindig nyíltan és őszintén beszélt vele a helyzetéről azóta, hogy megérkezett az energiaitalosokhoz.

"Hogy keményen beszélt-e velem? Amikor szükséges volt. Ha van egy rossz futamon, ő egyszerűen csak megmondja. Mindig pontosan azt mondja, amit gondol. Ez jó, nekem, egy ilyen tapasztalattal rendelkező versenyzőnek mindenképpen jó, hogy valaki nyíltan, egyenesen kimondja, amit gondol. A Red Bullnál senki nem tart vissza semmit, elég világosan beszélnek velem és a médiával is. A legfontosabb az, hogy én elégedetten megyek haza minden versenyhétvégéről" - magyarázta a Motorsportnak Perez.

00121021_275



A mexikói pilóta szerint a Red Bullnál mindent pontosan átlátnak, az ő teljesítményét is, neki pedig képesnek kell lennie arra, hogy tükörbe nézzen, amikor szükséges. A Max Verstappennel való kapcsolatát is pozitívan írta le.

"Jól megvagyunk a pályán és azon kívül is, rendszeresen megosztjuk egymással a véleményünket. Én elmondom neki, hogy mibe futottam bele, míg ő valószínűleg valami mást emel ki, mert másképp vezet. Ebből a szempontból ez így nehéz, de együtt tudjuk előrébb vinni a csapatot, ami összességében jó dolog."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: