DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Törölték a Japán Nagydíjat – hivatalos

Megtörtént a bejelentés: nem látogat el Japánba idén az F1 és még egy nagydíj sorsa kérdéses. Dolgoznak a versenynaptár további kérdésein.

A Formula One Management hivatalos közleményben jelentette be, hogy idén nem rendezik meg a Japán Nagydíjat. Az október tizedikére tervezett suzukai versenyt az országban lévő járványügyi helyzet miatt mondták le - méghozzá a közlemény szerint a japán kormány, miután hosszasan egyeztetett a promóterrel. 

A Formula-1 most dolgozik a versenynaptár hátralévő részének véglegesítésén, mint írták, a következő hetekben dől el, hogy hol és hogyan bonyolítják le az őszt. Azt viszont hozzátették, hogy ők idén és tavaly is bizonyították, hogy képesek megoldani a problémákat, azt pedig külön kiemelték, hogy rengeteg ország szeretne versenyt rendezni.

Felmerült, hogy ezzel együtt a Török Nagydíj sorsa is veszélyben van, de azzal kapcsolatban egyelőre nem történt hivatalos változtatás, a közlemény nem tér ki erre - Isztambulba egy héttel Japán előtt, az október harmadikai hétvégén látogatna el a mezőny.



00119022_526

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: