DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly még kivárna: Lássuk, mi lesz a Red Bullnál!

Sok pilótának kérdőjeles még a jövője, de hamarosan elkezdhet a helyére kerülni minden puzzle-darab, ahogy a végéhez közeledik a nyári szünet. Van viszont, aki nem bánná, ha várhatna még.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a napokban nyilatkozta, hogy hamarosan az utolsó simításokat végzik majd pilótáik szerződésein. Terveik szerint Belgiumban, de legkésőbb Hollandiában bejelentik, milyen felállással vág majd neki 2022-nek a Red Bull és az AlphaTauri. Az osztrák elmondása alapján mind a négy nevet egyszerre hozzák majd nyilvánosságra. Látszólag nem mindenki örül azonban ennek a négyes bejelentésnek.

Pierre Gasly, amióta a nagycsapatból visszaküldték a Toro Rossóba (most AlphaTauriba), remekel. Tavaly meglepetésszerű győzelmet aratott Monzában, és idén is rendszeresen előkelő pozíciókban autózik; stabil pontszerző. Nem csoda, ha úgy érzi, talán készen áll egy újbóli továbblépésre. Azonban a Red Bull nem az ő kívánsága szerint fogja kezelni a pilótakérdést.



Ezt pedig a fiatal francia is tudja. „Teljesen egyértelmű, hogy a sorsom a Red Bull kezében van. Maxnak van szerződése, Sergiónak azt hiszem, egy éves megállapodása volt. Meglátjuk, mi történik, és hogyan folytatjuk majd” – mondta Gasly. Azt azonban szeretné, ha minél hamarabb rendeződne a sorsa, ami az F1 székfoglalós játékát látva nem is meglepő. A Red Bull-nevelt már megmutatta, megvan benne a potenciál – jelenleg is ő áll jobban a világbajnoki pontversenyben, 50 egységével a nyolcadik, míg csapattársa, Yuki Tsunoda 32 pontos lemaradással követi – és természetesen vágyik egy ütőképes autóra, hogy ne csak az egyszeres futamgyőztesek sorát gazdagíthassa.

Persze az AlphaTaurinál sem panaszkodhat, és nem tagadta, jól is érzi magát ott. „Szerintem szeretnének egy vezéralakot az AlphaTauriba, aki előreviszi és felpezsdíti ezt a csapatot. Azt hiszem, ez egy jó munkakapcsolat most” – világított rá arra, milyen előnye származna a Red Bullnak abból, ha megtartaná őt. Úgy érzi, talán ő nem is tud többet tenni most, mint várni a lehetőségre. Hogy mire képes, azt folyamatosan bizonyítja. „Minden tőlük függ, szeretnék-e, hogy felkerüljek hozzájuk, vagy elégedettek a jelenlegi párosukkal, és az is közrejátszhat, hogyan tervezik az AlphaTauri jövőjét. Sok megbeszélnivaló van még” – beszélt esélyeiről a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: