DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Vettellel együtt vonulunk be a történelembe

Bár az egymás ellen vívott világbajnoki harcaikat rendre a német pilóta nyerte a 2010-es évek első felében, a spanyol szerint kettejük neve összeforrt az F1-ben eltöltött évek során.

Fernando Alonso és Sebastian Vettel többször is összecsapott egymással az elmúlt másfél évtizedben: nem egyszer a világbajnoki cím volt a tét a küzdelmük során, míg idén például a középmezőnyben vívnak komoly csatát. Ez a rivalizálás pedig Alonso szerint is megmarad az utókor emlékezetében – még úgy is, hogy volt számos más ellenfele is a karrierje során a spanyolnak Michael Schumachertől kezdve Kimi Raikkönenen át Lewis Hamiltonig:

alonso-vettel-2021-dppi



„Ez olyasmi, ami örökre velem vagy velünk fog maradni. Van néhány név, aki hozzád kapcsolódik a pályafutásod során, és Seb az egyik ilyen” – idézi a Formula1news.co.uk lap Alonsót, aki elmondása szerint tiszteletteljes kapcsolatot ápol Vettellel:

„Óriási a tisztelet közöttünk. Olykor keményen harcoltunk a pályán, valamint harcoltunk egymás ellen a világbajnoki címért is. Ezek mind Seb javára dőltek el 2010 és 2013 között, de szerintem így is tiszteletet mutatunk egymás iránt, ha összetalálkozunk a pályán. Nem csak arról szól minden, ami vasárnap zajlik a pályán. Rengeteg dolog történik péntekenként és szombatonként is, és kiváltságnak érzem a legtöbb pilóta esetén, hogy együtt szerepelhetek velük az F1-ben, de főleg az olyan srácokkal, mint Seb.”

Alonso és Vettel egyébként idén éppen a 11. helyért van nagy versenyben: jelenleg az Alpine pilótája birtokolja ezt a pozíciót, nyolc ponttal az Aston Martin versenyzője előtt, de a sorrend lehetne fordított is a négyszeres vb-első hungaroringi kizárása nélkül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: