DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Verstappen: 7-10 nap pihenő elég

A vb-cím egyik esélyese szerint ennyi idő alatt lehet élvezni azt, hogy bármit megehetnek, amit csak akarnak, kicsit pihenhetnek edzés nélkül, de a szimulátorozást nem hagyja ki.

Már a második hét telik a Formula-1-es nyári szünetből, Max Verstappen pedig elégedetlenül mehetett el pihenni - parádés teljesítményt nyújtott eddig, az autója a mezőny legjobbja, de több balszerencsés esemény (Bakuban az élről esett ki defekt miatt, Silverstone-ban Lewis Hamiltonnal ütközött és nullázott, a Hungaroringen pedig Valtteri Bottas bowlingpályájára tévedt) miatt így sem az élről várhatja a folytatást. A holland pihenéssel és szimulátorozással töltödik fel:

vest



"A két hetem nagy részét otthon töltöm. Kicsit utazom, kicsit pihenek, de nem sokat, mert készen kell állnom a szezon második felére és arra koncentrálnom, hogy megnyerjem a hátralévő futamokat. Hét-tíz nap pihenés elég ahhoz, hogy ne gondoljunk ezekre a dolgokra és hogy ne aggódjunk az edzések, a diéta miatt, ehessünk, amit akarunk, aztán minden visszatér az addigi kerékvágásba" - magyarázta Verstappen a Red Bull honlapján.

Ami pedig a szimulátorozást illeti: csak akkor indul, ha van esélye nyerni. "Attól függ, hogy mennyi időt tudok rászánni a gyakorlásra. Valószínűleg indulok néhány versenyen, de csak azokon, amelyekre tudok gyakorolni" - tette hozzá.

Verstappen azt is elárulta, hogy a soron következő belgiumi pálya a kedvence az egész naptárból, úgyhogy nagyon várja már a spái visszatérést - ahol természetesen nyerni szeretne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: