DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Titokban távozott a Renault F1-es motorfőnöke

Egy hónap elteltével derült csak ki, hogy az Alpine erőforrásait biztosító Viry-Chatillon-i motorgyár első embere már nem áll a cég alkalmazásában.

Remi Taffin távozásáról hallgat az Alpine és a Renault, a hírről most sem munkáltatója számolt be, hanem a Reuters hírügynökség közölte a francia szakember szóvivőjére hivatkozva. A szóvivő szerint az együttműködést július elején, közös megegyezéssel bontották fel. Taffin így már nem működött közzé csapattagként a Renault mint motorgyártó 2014 óta első győzelmében.



A szakember több mint 20 éven keresztül dolgozott a Renault Formula-1-es projektjében, 1999-től fogva. Mikor 2005-ben és 2006-ban a gyári csapat világbajnoki címet nyert Fernando Alonsóval, Remi Taffin volt a spanyol személyes motormérnöke.

Később a gyári csapat kiszállása után a Red Bull partnereként elért sikerekben is szerepe volt. Fokozatosan lépdelt felfelé a motorrészleg ranglétráján, 2014-ben műveleti igazgató lett, 2016-ban pedig – mikor a Renault gyári kapacitásban visszatért a sorozatba – a motorrészleg technikai igazgatójává nevezték ki. 2021-ben a csapatot Alpine-ra keresztelték át, de az erőforrás elnevezése továbbra is Renault maradt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: