DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Domenicali: Csak alkalmanként lesz sprint

A Formula-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali elárulta, hogy a sprintkvalifikáció pozitív fogadtatása után jó eséllyel 2022-ben is vissza-visszatér majd ez a formátum. Miamiról is beszélt.

Silverstone-ban mutatkozott be az F1-es kvalifikáció egy új formája, amely egy rövid, 100 km-es sprint után dönti el, ki kezdheti meg a pole-pozícióból a továbbra is etalonnak számító vasárnapi futamot, továbbá a dobogón végzők 3, 2, illetve 1 pontban részesülnek.

Az év további részében még Monzában és Interlagosban láthatjuk még ezt a lebonyolítást, de az F1 vezére, Stefano Domenicali – aki nem mellesleg podcastünk legutóbbi adásának vendége volt – elárulta, hogy miután pozitív visszhangot tapasztaltak, a jövőben is láthatunk majd jó eséllyel néhány ilyen hétvégét.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

„Arról beszéltünk az elején, hogy három helyen szeretnénk tesztelni a sprintet, amivel valami újat akartunk hozni az F1-be. Ez így is lesz, hiszen még Monzában és Interlagosban is megtartjuk ezt a formátumot. Ezt követően majd összeülünk és megbeszéljük, hogyan tovább.”

„Az első esemény után nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, és azt kell mondjam, ez jó, hiszen így felkeltettük a partnerek, a tv-társaságok és a rajongók érdeklődését, akiknek nagyon tetszett, hogy már az első napon, pénteken is akciót láthattak.”

„A szezon végén leülünk, aztán megbeszéljük a hogyan továbbot, finomhangoljuk, fejlesztjük az egészet, támaszkodva a visszajelzésekre. Ha ebben az irányban is haladunk tovább, nem lesz ilyen minden versenyen, leginkább csak néhány, legendás pályán köszön majd vissza a sprint” – mondta Domenicali, aki azt is megerősítette, mikor rendezhetik az újonc Miami Nagydíjat 2022-ben. „A Miami Nagydíjra minden bizonnyal 2022 májusának első felében kerül sor.”

Csatlakozzatok a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol nem maradtok le a legfontosabb hírekről és a nyári szünet alatt sem hagyunk benneteket unatkozni, mert nálunk sosincs megállás!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: