DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Brawn szerint is Alonso volt a futam sztárja

Ross Brawn szerint ő is Fernando Alonsónak adja a szavazatát, ha a Nap Versenyzőjét keressük - kemény, de sportszerű, brilliáns versenyzést mutatott be a kétszeres világbajnok.

A közönség Fernando Alonsót választtota a Nap Versenyzőjének a Magyar Nagydíjon, a kétszeres világbajnok ugyanis korábbi önmagát idéző parádés futamot mutatott be, amelynek fénypontját feltétlenül a Lewis Hamilton elleni tanári védekezés adta. A spanyol klasszis teljesítményét kiemelten méltatta Ross Brawn, a Formula-1 versenyigazgatója is.

00121022_394



"Jó pár nagyszerű teljesítményt láthattunk a Hungaroringen, kiemelhetjük Mick Schumachert is, aki fantasztikusan, de tisztán versenyzett és védekezett Max Verstappen ellen, ami azzal az autóval lenyűgöző volt. A csaták csúcsát azonban Fernando és Lewis küzdelme jelentette. Örülök, hogy Fernando lett a Nap Versenyzője, mert én is rá akarok szavazni" - írta szokásos futamösszegzőjében Brawn.

"Óriási teljesítmény volt. Az egyik Alpine-nak kellett kapnia ezt az elismerést és valószínűleg az a harc billentette el a dolgot Fernando javára. Vele mindig hihetetlen csatákat látunk, de mindig tudni lehet, hogy sportszerű lesz. Tudom, hogy Lewis panaszkodott, de szerintem nem volt ezzel semmi probléma. Kemény és sportszerű volt, de mindig hagyott annyi helyet, amennyit kellett. Brilliáns csata volt és remélhetőleg csak ízelítő a folytatáshoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: