DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Lewisnak ehhez joga volt

A Red Bull csapatfőnöke szerint nem probléma az, ahogy Hamilton a kivezető kört menedzselte, ez benne volt a pakliban, ők már csak a futamra és a rajtra koncentrálnak.

Érdekes módon végződött a Magyar Nagydíj időmérője, hiszen Lewis Hamilton a második Q3-as körök felvezetésekor látványosan feltartotta a mögötte haladó Max Verstappent, illetve Sergio Perezt is. A mexikói emiatt nem tudta megkezdeni a körét és maradt negyedik, de Verstappen sem tudta legyőzni Hamilton első körét, így a brit indulhat a pole-pozícióból, míg a holland listavezető a harmadik rajtkockából.

hor_2



Az esetről Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét a Sky Sports azonnal megkérdezte, de Horner az utóbbi hetek puskaporos hangulata után most meglepően higgadtan értékelt. "Semmi különöüs, gy kis lélektani hadviselést alkalmazott Lewis, akinek volt már egy nagyon jó köre az első próbálkozásából, így kicsit feltartotta a mezőnyt. Nyilván nem akarta, hogy a mi autóink tiszta kört csináljanak, de ehhez joga volt, mert ő volt előrébb a pályán. Nem lesz ebből komoly gond, most már minden a futamról szól" - mondta.

Horner szerint egyébként ahogy Silverstone-ban, úgy a Hungaroringen is a Mercedes van előnyben, de ők nem aggódnak emiatt - a holnapi futamon "prémium helyeknek" nevezte az egyes-kettes kanyar lelátóit, mert szerinte ott történhetnek majd nagy dolgok. Nekik támadni kell, a rajtnál előnyben lehetnek a lágyabb gumik miatt, igyekeznek mindent kihozni a helyzetből, a nyári szünet után pedig nagyon hosszú lesz még a szezon...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: