DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly meglepődött az autó teljesítményén

Az AlphaTauri pilótája nagyszerű napot zárt, miután a Magyar Nagydíj kvalifikációján az ötödik helyet szerezte meg, ám egyelőre nem túl optimista. A francia szerint egy jó rajt is kelleni fog holnap.

Elégedett lehet a szombati nap végén Pierre Gasly, hiszen a Ferrarikat és a McLareneket is legyőzte, ezzel pedig a középmezőny élén zárt az időmérő edzésen. A második rajtsorhoz sem hiányzott sok, mindössze 62 ezreddel maradt el a negyedik helyet megszerző Sergio Pereztől, így érthetően boldog volt.

"Hogy őszinte legyek, nem számítottunk arra, hogy a Ferrarik és a McLarenek előtt leszünk, ez egy nagyon jó meglepetés volt. Nagyon elégedett voltam a Q3-ban futott körömmel, már a végén éreztem, hogy jó lesz, de azt nem vártam, hogy közvetlenül előttük végzek. Ezt ráadásul egy nagyon kis különbséggel sikerült elérnünk, szóval elégedett vagyok” ─ mondta Gasly a Sky Sportsnak adott interjú során.

A tempót tekintve bizakodóak lehetnének a csapatnál, ám Gasly óvatosan fogalmazott az esélyeikkel kapcsolatban.



„A versenytempóval általában küszködni szoktunk, a budapestihez hasonló pályákon pedig nagyon fontos a jó pozíció, mivel nehéz előzni. Kulcsfontosságú lesz, hogy jó legyen a rajt, majd onnan próbáljuk megtartani ezt az ötödik helyet. Arra számítunk, hogy a két kiálláson lévő csapatok meglógnak majd és így kihasználva a szabad levegőt, jobban életben tarthatjuk a gumikat.”

„A fő célunk az volt, hogy minél előrébb végezzünk és azt hiszem ezt sikerült elérnünk. Tudjuk, hogy a Ferrari és a Mclaren gyors, de megvan a pályapozíciónk és nagyon szoros csatára számítok. Hosszú verseny lesz, a gumikkal sem lesz könnyű dolgunk, de valószínűleg nagy harc lesz a mögöttünk lévőkkel, így nagyon izgatott vagyok” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: