DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas: A pfújolók nézzenek magukba

Hamilton szerint az embereknek joguk van ehhez, Verstappen szerint ez nem befolyásol semmit, némi meglepetésre Valtteri Bottas azonban megütközött a pfújoláson.

Hangos pfújolást kapott a Magyar Nagydíj időmérőjének Lewis Hamilton az autójából kiszállva, a publikum kifejezte nemtetszését. Ez természetesen téma volt az ezt követő sajtótájékoztatón is, ahol a pfújolásról először Verstappent kérdezték, hogy mit szól hozzá, a holland pedig azonnal rávágta, hogy ő akkor éppen a bokszban volt, nem törődött azzal, hogy mi történik azon kívül. Nem sokkal később Hamilton is megkapta ezt a kérdést, aki annyit mondott róla, hogy nem igazán tud mit hozzátenni, az embereknek vannak jogaik és vadul tudnak viselkedni, ha sportról, vagy versengésről van szó, különösebben nem veszi magára a dolgot. Hozzátette, hogy úgy tűnik, valamit nagyon jól csinál...

Itt azonban Verstappenhez még egyszer visszapattant a labda, hogy valamit mégis mondjon erről az egészről. A holland (kicsit kényszeredetten) két dolgot emelt ki: az egyik, hogy ez valóban nem szép és nem helyes, a másik pedig az, hogy ennek egyáltalán nem szabad befolyásolnia egyetlen pilótát sem. Mint mondta, nem kell ezzel foglalkozni, csak a munkájukra kell koncentrálni és amúgy is szerencsések néhány más sportághoz képest, hiszen ők felveszik a sisakot és egyáltalán nem hallanak ebből semmit a pályán.

00121022_418



A téma érdekességét azonban nem a két vb-aspiráns adta, hanem Valtteri Bottas, aki nem kapott kérdést ezzel kapcsolatban, ám a második helyet érő körének elemzése után magától kanyarodott rá a témára.

"Nem szoktam ilyenekről beszélni, nem mondom ki, amit gondolok, de elég sok pfújolást hallottam az időmérő végén és ezt nem értem. Szeretném, ha ezek az emberek magukba néznének és elgondolkodnának a viselkedésükön, mert szerintem ez nem sportszerű. Mi azért vagyunk itt sportolókként, hogy mindenünket kiadjuk magunkból a sportért, amit szeretünk, Lewis csodálatos kört ment, aztán pfújolták... az emberek nézzenek magukba, mert ez nem helyes, nem sportszerű és nem akarunk ilyen dolgokat látni" - mondta a finn pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: