DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ricciardo: Versenybaleset volt

Az ausztrál pilóta szerint Verstappen mindig keményen versenyez, de a kezdeti hibáit már kinőtte - a silverstone-i baleset benne volt abban, ahogy küzdöttek egymással az egész év során.

A Magyar Nagydíj előtt több pilótát is megkérdezett a sajtó a jelenlegi világbajnoki harcról, kiemelve a Max Verstappen és Lewis Hamilton között történt silverstone-i ütközést. A Williams versenyzője, George Russel versenybalesetnek nevezte az eseményt és így vélekedett Daniel Ricciardo is, aki Silverstone-ban még azt mondta, hogy Hamilton hibázott.

00121022_078



"Az egész év során keményen versenyeznek egymsásal, szóval én ezt versenybalesetnek látom" - tisztázta akkori szavait Magyarországon a McLaren ausztrál versenyzője. "A lényeg úgyis az volt, hogy Max biztonsággal megúszta a dolgot. Az ő egészsége miatt ez nagyszerű és a bajnokság szempontjából is az."

Ricciardo szerint egyébként a korábban sokszor forrófejű Verstappen már kinőtte ezeket a hibáit és nagyon éretten versenyez az utóbbi években. "Szerintem mondhatjuk, hogy nagy nyomás alatt volt az első néhány F1-es éve során az akkori megmozdulásaival. Viszont egyértelműen azt gondolom, hogy nagyon sokat kiküszöbölt ezek közül és szerintem sokkal érettebb pilóta lett. Nyilván mindig keményen versenyez, de például csapattársak voltunk három éven keresztül és csak kétszer értünk össze, az szerintem elég alacsony szám" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: